Secretar general NATO, avertisment în legătură cu Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat joi că există "riscul unei reluări a luptelor intense" în estul Ucrainei, unde armistițiul este încălcat în mod regulat, scrie AFP.

"Conflictul din Ucraina a costat deja peste 6.000 de vieți. Încălcarea încetării focului continuă și există în continuare riscul unei reluări a luptelor intense", a spus Stoltenberg, în deschiderea unei reuniuni a celor 28 de miniștri ai Apărării din NATO cu omologul lor ucrainean Stepan Poltorak, la Bruxelles, scrie Hotnews.

"Rusia continuă să susțină separatiștii antrenându-i, furnizându-le arme și soldați. Ea a staționat un mare număr de forțe la graniță cu Ucraina", a declarat Stoltenberg.

În ciuda armistițiului instaurat în 15 februarie, după semnarea acordurilor de pace de la Minsk, estul Ucrainei s-a confruntat cu o accentuare a violențelor de la începutul lui iunie, când separatiștii au declanșat o ofensivă împotriva Mariinka, o localitate care a rămas sub controlul forțelor guvernamentale pro-occidentale, la circa 20 de kilometri de Donetsk.

VEZI ȘI: Structuri ale Comandamentului NATO, dislocate în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel