Sechestrarea unui petrolier britanic de către Iran: Uniunea Europeană cere eliberarea navei
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Uniunea Europeană a cerut Iranului să elibereze imediat petrolierul britanic capturat vineri în strâmtoarea Ormuz, avertizând că evoluţiile în jurul acestui caz prezintă riscul unei escaladări a unei situaţii deja tensionate, relatează dpa sâmbătă.

"Sechestrarea a două nave de către autorităţile iraniene în strâmtoarea Ormuz provoacă mare îngrijorare", spune un purtător de cuvânt al politicii externe a UE într-un comunicat.

"Într-o situaţie deja tensionată, această evoluţie prezintă riscuri de escaladare şi subminează eforturile care se fac pentru a găsi o modalitate de a rezolva tensiunile curente", adaugă comunicatul.

"Cerem eliberarea imediată a navei încă reţinute şi a echipajului său şi facem apel la reţinere pentru a evita noi tensiuni. Libertatea navigaţiei trebuie respectată în orice moment", spune UE.

Pentru moment, Iranul a rămas surd la numeroasele apeluri - în special ale Parisului şi Berlinului - de a elibera nava care arborează pavilionul britanic. Londra l-a convocat sâmbătă pe însărcinatul cu afaceri al Iranului în Regatul Unit exprimându-şi "extrema dezamăgire" faţă de Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel