SEAP explică de ce s-a opus Băsescu la privatizarea Poştei Române, noua gaură neagră a bugetului
În 24 octombrie 2009, cu o lună înainte de alegerile prezidențiale, Traian Băsescu lansa tema Poştei Române, mai precis se declara ferm împotriva privatizării acesteia.
Evident, Poșta trebuia apărată de Sorin Ovidiu Vântu, Dinu Patriciu sau Dan Voiculescu, care doreau să pună mâna pe companii precum Poșta Română, Romgaz, Transgaz, Conpet sau Oil Terminal.
Decizia de a nu privatiza Poşta a fost susţinută şi la confruntarea televizată cu Mircea Geoană. Probabil la presiunea FMI, Băsescu a început să-și nuanțeze poziția. „Eu nu sunt un partizan al privatizării Romgazului şi Transgazului. Putem privatiza la termocentrale. La Poştă sunt de acord să vindem acţiuni, dar nu pachetul majoritar“, a declarat şeful statului în 10 februarie. FMI se teme că pierderile mari ale Poştei vor afecta echilibrul bugetar. În 2009, Poșta a înregistrat 195 milioane de lei pierderi, iar deficitul s-a menținut și în 2010.
Totuși, se câștigă bine din afacerile cu Poșta Română. Anul trecut, ministrul Informațiilor, Gabi Sandu , anunța un program de investiții de 50 de milioane de euro, pentru modernizarea Poștei. Ieri, compania deținută de stat a anunțat că va aloca 12 milioane de euro (fără TVA) în următorii cinci ani pentru implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturor unităților poștale informatizate din țară, potrivit unui anunt publicat în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News