Cornavirus: Se tripleaza productia de algocalmin, în România
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Zentiva va crește producția de metamizol sodic cu până la 300% pentru a sprijini eforturile împotriva Covid 19.

Zentiva România, producător local de medicamente generice, își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din partea spitalelor și farmaciilor din țară, se arată într-un comunicat de presă. Metamizolul sodic este utilizat pe scară largă în România pentru durere și ameliorarea febrei, intrând în compoziția algocalminului.

Se estimează că volumul producției Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va crește de aproape trei ori față de perioada similară din 2019. Zentiva România a majorat deja producția pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca răspuns la pandemia Covid 19, menținând în același timp producția celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienți cronici,semaiarată în document.

Proiecte la nivel european

”Facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta pacienții, corpul medical și autoritățile. Zentiva lucrează la o serie de proiecte în Europa pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a contribui astfel la protecția populației. În România am accelerat procesul de producție și lucrăm în flux continuu, 24/7, pentru a răspunde nevoilor. Rămânem în legătură strânsă cu entitățile relevante din sănătate pentru a ajuta pacienții români și sistemul de asistență medicală să facă față pandemiei", a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

”Aș dori să mulțumesc echipei de producție pentru determinarea arătată în aceste circumstanțe extraordinare și pentru eforturile depuse pentru a continua să furnizăm medicamente de înaltă calitate la prețuri accesibile", a adăugat Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel