Se schimbă condițiile de călătorie în Spania, de astăzi. București-Ilfov, în ZONA ROȘIE
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Condiții de călătorie în Spania/ foto pixabay
Condiții de călătorie în Spania/ foto pixabay
De astăzi, 30 august 2021, se schimbă condițiile de călătorie în Spania.

SPANIA se află pe lista roșie pentru România. În schimb, București-Ilfov intră pe lista roșie pentru Spania, restul țării fiind pe lista verde, după cum anunță Ambasada României în Spania, astăzi. 

Condiții de călătorie din România în Spania

”Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din orașul București sau județul Ilfov trebuie:

- să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei;

- să completeze formularul electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Sunt exceptați minorii sub 12 ani de la prezentarea certificatului digital european, însă se menține obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceștia.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se mențin condițiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.” arată sursa citată.

”Important! Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au vârsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte că au avut Covid-19 în ultimele 6 luni. Detalii pe larg, în limba spaniolă la acest link al guvernului regional Canarias” mai arată sursa citată. 

Condiții de călătorie din Spania în România

Începând cu 18 iulie 2021, pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptate de la măsura carantinei:

- persoanele care au efectuat schema completă de vaccinare, de la finalizarea căreia au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea în România (certificat digital european);

- persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, de la care au trecut cel puțin 14 zile până la data intrării în țară);

- minorii cu vârsta între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ;

- persoanele care rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării. În situația în care nu părăsesc teritoriul național, intră în carantină cu anunțarea DSP județean timp de 14 zile;

- minorii sub vârsta de 6 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel