Se schimbă certificatul verde. Rafila, precizare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o precizare privind certificatul verde. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că "aș vrea să schimbăm această denumire de certificat verde."

"Este, de fapt, o rugăminte și a Comisiei Europene. Certificatul verde este destinat circulației în spațiul comunitar, noi discutăm despre un certificat Covid sau stop-Covid, cum vreți dumneavoastră, pe care îl adoptă fiecare stat membru în interior, pentru a lua măsuri de combatere a pandemiei, deci de limitare a consecințelor pandemiei.", a explicat dr. Alexandru Rafila. 

"Cred că, atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă o decizie politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ și incluziv. Adică nu trebuie să fie o decizie discreționară, ci o decizie cunoscută, înțeleasă și respectată de toată lumea.", a precizat ministrul Sănătății. 

Rafila a mai spus, în contextul discuțiilor de astăzi, că "libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază. Nu putem discuta doar de faptul că există, dacă vreți, acces la magazinele de strictă necesitate. Noi credem că și accesul la serviciile religioase trebuie să țină cont de acest lucru.

Vă spunea domnul prim-ministru (n.red. Nicolae Ciucă) un lucru foarte important: Vaccinarea este o parte a soluției. Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci și cealaltă parte referitoare la comportamentul individual cred că poate fi modificat în așa fel încât să modificăm transmiterea."

"Cu siguranță în această lună vom avea o decizie care să permită luarea unor măsuri. Discutam săptămânile trecute despre o variantă care să permită introducerea sau chiar renunțarea la certificatul Covid, în funcție de anumiți parametri epidemiologici măsurabili și cunoscuți din vreme de către toată lumea.", a conchis Rafila. 

Momentan, nu va fi cu certificat verde la Biserică. Anunțul lui Ciucă

"În acest moment, a fost o discuție a reprezentanților cultelor ca cetățenii să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună certificatul verde. (...) Este un proiect care e în dezbatere, se discută cu specialiștii. Sperăm să ajungem la o concluzie, iar până la final de an să avem această lege a certificatului COVID", a spus, joi după-amiază, Nicolae Ciucă, după ce apăruse pe surse informația potrivit căreia certificatul verde ar urma să fie folosit pentru accesul în biserici. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel