Se ÎNCHID restaurantele și cafenelele. Cazurile au crescut ALARMANT
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ca urmare a faptului că numărul de cazuri de COVID-19 a crescut alarmant, restaurantele și cafenele vor fi închise pentru următoarele patru săptămâni. Iată unde se întâmplă.

Belgia va închide luni toate cafenelele și restaurantele timp de patru săptămâni, deoarece încearcă să abordeze o creștere accentuată a cazurilor de coronavirus. Măsura a fost anunțată de vicepremierul Georges Gilkinet în urma unei reuniuni a unității de criză a guvernului belgian. Regiunea orașului Bruxelles a impus deja restricții similare săptămâna trecută, dar anunțul de vineri le extinde la nivel național.

Gilkinet a declarat că decizia de a închide cafenelele și restaurantele, considerate locuri cu risc ridicat pentru răspândirea virusului, a fost luată pentru a încerca să oprească un alt blocaj complet, precum cel aplicat de Belgia la începutul anului. Acesta a avertizat că „situația este gravă din punct de vedere al sănătății” și trebuie „să prevenim saturarea sistemului nostru de sănătate”.

Belgia a înregistrat 191.959 cazuri de COVID-19 și 10.327 de decese. Ca urmare a creșterii infecțiilor din septembrie, rata spitalizărilor s-a accelerat în ultimele zile, în special în provinciile de sud, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel