Se dau 10.000 de dolari dacă renunți la telefon pentru o lună. Ai accepta provocarea?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Ai rezista o lună de zile fără telefon și fără acces la internet?

Într-o eră digitală în care rețelele sociale și timpul petrecut pe telefoane ne ocupă cea mai mare parte din zi, doar ideea de a lua o pauză de la tehnologie pentru o lună întreagă ne îngrozește dar, în același timp, sună și tentant.

Siggi’s, o companie din Islanda specializată în producția de iaurturi, a lansat o inițiativă inovatoare - un concurs care încurajează oamenii să se deconecteze de la tehnologie pentru o perioadă de 30 de zile. Participanții la acest concurs pot câștiga o sumă frumoasă, mai exact 10.000 de dolari, dacă reușesc să treacă cu succes prin această detoxifiere tehnologică, scrie cnbc.com.

Pentru a participa la "programul de detoxifiere digitală" oferit de Siggi’s, doritorii trebuie să redacteze un eseu concis în care să justifice motivele pentru care simt nevoia unei pauze de la dispozitivele digitale și cum această decizie le va influența pozitiv viața, aliniindu-se astfel cu principiile filosofice ale mărcii Siggi’s.

Cum are loc "detoxifierea"

Dacă sunt selectați, participanții vor fi nevoiți să-și depoziteze telefoanele într-o cutie timp de o lună întreagă și să folosească în schimb un telefon mai vechi. Pentru a asigura comunicarea, Siggi’s va furniza o cartelă SIM preplătită pentru apeluri și mesaje pe parcursul acestei perioade.

Deși Siggi’s nu a inventat conceptul de detoxifiere digitală, este evident că mulți oameni au acceptat aceast[ provocare. Bloggerii de wellness, utilizatorii Reddit, articolele de știri, academicienii și organizațiile medicale au evidențiat beneficiile deconectării de tehnologie pentru a elimina efectele negative ale petrecerii excesive de timp în fața ecranelor.

Studiile au demonstrat că utilizarea excesivă a smartphone-urilor, computerelor, tabletelor sau televizoarelor poate avea consecințe negative asupra sănătății fizice și mentale. Unele companii au profitat de această tendință culturală, promovând conceptul de "detoxifiere digitală" ca o strategie de marketing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel