Se cere demisia viceprimarului Aurelian Bădulescu; protest pe biciclete şi trotinete
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu
Câteva zeci de persoane, membri şi simpatizanţi PNL, au protestat vineri pe biciclete şi trotinete, într-un marş, faţă de 'atitudinea ostilă' a viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu la adresa bucureştenilor care aleg transportul alternativ, solicitând demisia acestuia.

Marşul, care a pornit de pe Aleea Modrogan 22, a urmat traseul Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - bd. Regina Elisabeta şi s-a încheiat în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti. Solicitarea de demisie a fost depusă în scris la Cabinetul viceprimarului, dar a fost adresată şi verbal, într-o scurtă audienţă, acordată de Aurelian Bădulescu preşedintelui PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, şi preşedintelui PNL sector 5, Cristian Băcanu.

Potrivit Violetei Alexandru, viceprimarul ar fi afirmat că va reflecta la cele spuse la adresa bicicliştilor şi îşi va cere scuze, dacă va considera necesar. De asemenea, PNL Bucureşti a lansat pe propria pagină de Facebook o petiţie online pentru demiterea viceprimarului, potrivit căruia 'oamenii put după folosirea bicicletei'. Violeta Alexandru a explicat că mulţi bucureşteni, în lipsa unui transport în comun civilizat, caută mijloace alternative pentru deplasare - biciclete, trotinete şi nu beneficiază de o infrastructură adecvată.

,,Acest protest spontan l-am iniţiat ca răspuns la ceea ce aş numi 'un limbaj grobian, incalificabil al viceprimarului Capitalei la adresa celor care folosesc mijloace alternative de transport - biciclete, trotinete. Ceea ce a spus este suburban, incalificabil pentru noi, PNL, şi cerem să îşi dea demisia. E o declaraţie jignitoare la adresa celor care folosesc biciclete, se deplasează pentru a-şi acoperi nevoile de serviciu, pentru a-şi duce copiii la şcoală, pentru a face sport, pentru a trăi sănătos. Viceprimarul dă dovadă că nu înţelege aceste lucruri şi cred că nu mai e cazul să rămână în funcţie şi să ne reprezinte pe noi, bucureştenii civilizaţi, care folosim bicicleta, trotineta, a declarat Violeta Alexandru.

Ea a atras atenţia că în Bucureşti sunt doar 10 km de pistă pentru biciclete. 'Pistele sunt lăsate în paragină, sunt neîngrijite şi se termină cu nişte borduri de pe care, de cele mai multe ori, plonjezi. (...) Ca atare, nu este convingătoare iniţiativa primarului general (Gabriela Firea - n.r.) de a da vouchere pentru biciclete. (...) Îmi pun problema în ce măsură chiar îşi doreşte să respecte bicicliştii sau o face în scop de PR, de imagine, a adăugat liderul PNL Bucureşti.

Preşedintele PNL sector 5, Cristian Băcanu, a explicat că pentru a nu petrece zilnic trei ore în trafic foloseşte o trotinetă cât timp îi permite vremea. 'Degeaba dă doamna Firea vouchere, dacă nu ai pe unde să mergi cu bicicleta. E un slalom printre maşini parcate anapoda şi printre gropi şi o lipsă de respect a aleşilor locali faţă de oamenii care chiar vor se deplaseze într-un mod civilizat', a spus Băcanu, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel