Scutiri Educație Fizică. Răzvan Buşneag, directorul INMS, semnal de alarmă: Este ilegal!
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Lectorul Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă, a tras un semnal de alarmă, privind scutirile școlare de la Educație fizică și Sport, în cadrul evenimentului "UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI", organizat de DC Media Group.

"Sunt foarte mulţi copii care, biologic, nu sunt dotaţi să facă baremurile respective care dau, până la urmă, nota finală. Cum ştim, la clasa a opta, la capacitate, contează şi media claselor 5-8, la liceu are o pondere importantă şi foarte mulţi copii care au calităţi deosebite, nefiind talentaţi la sport, riscă să le fie scăzută media să nu poată merge mai departe. Din acest motiv părinţii se duc şi cer să fie scutiţi", a declarat Răzvan Buşneag, directorul Institutului Naţional de Medicină Sportivă.

"Scutirile de sport se dau retroactiv, ceea ce este ilegal"

"Este o lege, un ordin 520 din 2007, care spune că scutirile de educație fizică şi sport se dau de medicul şcolar sau de medicul de familie. Ambii le pot da numai în urma unor dovezi, bilete de externare din spital sau anumite lucruri trimise de medicii de specialitate care să dovedească că acel copil este în suferinţă. Medicii de familie nu ştiu foarte bine reglementările şi nu ştiu că această scutire se poate da total sau parţial, anual, semestrial sau periodic, iar elevii care nu fac orele de educaţie fizică sau sport au obligaţia să stea în sală.

Scutirile de sport se dau retroactiv, ceea ce este ilegal. Niciun act nu poate fi dat retroactiv. Cum se întâmplă acest lucru? Legislaţia nu este foarte bine cunoscută sau este eludată şi de medicul specialist, care dă, de multe ori, diagnostice fictive, şi de medicul de familia, care nu are bază în spate, anumite acte medicale care să necesite acest lucru", a mai spus Răzvan Buşneag.

Declarațiile complete, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel