Scurtmetraje celebre la “Noaptea Lungă a Filmelor Scurte”
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp

 “Noaptea Lungă a Filmelor Scurte” se organizează anul acesta pe 8 iunie la Turbohalle din Capitală. În cadrul evenimentului vor fi proiectate scurtmetraje premiate la Oscar, BAFTA, Sundance şi Chicago Film Festival, informează un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Autor: Cristina Andrei

În 2013, manifestarea va permite participanţilor să exploreze câteva zeci de genuri cinematografice distincte din tot atâtea ţări, plasându-i la graniţa dintre real şi fantastic şi îndemnându-i la un exerciţiu complex de imaginaţie. Aproximativ 2000 de spectatori se vor lăsa atraşi în lumea artei, datorită celor şase ore de comedii, animaţii, filme de aventură, filme fantastice şi drame intense.

Unul dintre scurtmetrajele-vedetă ale evenimentului este "Curfew" (în regia lui Shawn Christensen, SUA, 2012), proaspăt câştigător al premiului Oscar, o dramă emoţionantă despre ziua în care viaţa lui Richie ia o turnură radicală, atunci când este nevoit să aibă grijă de nepoata în vârstă de 9 ani.

La ShortsUP ajunge şi animaţia  "Oh Willy" (regia Emma De Swaef, Marc Roels, Belgia/ Franţa/ Olanda, 2012), o proiecţie extrem de apreciată la nivel internaţional, cu peste 70 de premii obţinute la competiţii din toată lumea, printre care şi trofeul Sundance Film. Aceasta prezintă povestea lui Willy care, după ani de rătăciri, revine în comunitatea de nudişti în care a crescut pentru a-şi vizita mama bolnavă, iar apoi, copleşit de amintiri, hotărăşte să se refugieze în pădure.

Scurtmetrajul  "Întoarcerea" (în regia lui Shay Levi, Israel, 2012), câştigătorul marelui premiu  la Chicago International Film Festival, este plasat la graniţa dintre două spaţii culturale total diferite şi spune o poveste despre metamorfoză şi identitate. Un tânăr revine în oraşul natal din Israel după o călătorie în India şi realizează că nimic nu mai poate fi la fel.

“Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2013” are loc la Turbohalle, cel mai mare spaţiu urban fost industrial dedicat evenimentelor culturale ieşite din comun. Proiecţiile vor rula în interior, în două spaţii paralele, dar experienţa ShortsUP se prelungeşte în exterior, pe terasa Turbohalle, unde Electric Brother realizează o istorie muzicală a filmului  printr-un Dj set cu vibe-uri disco, eclectice, retro, soul şi R&B. Tot afară, cinefilii vor avea la dispoziţie o zonă de "antrenament ludic", animată de interpretări live şi jocuri de societate.

Biletele pentru “Noaptea Lungă a Filmelor Scurte” se găsesc în reţelele MyTicket şi Eventim, iar preţul lor este de 30 de lei. Tichetele pot fi cumpărate şi la eveniment, la preţul de 35 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel