Scufundarea trupului lui Osama bin Laden este contrară tradiției și provoacă o revoltă în Islam
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
islam
islam

Marea Moschee din Paris şi-a exprimat uimirea față de informațiile conform cărora trupul neînsufleţit al lui Osama bin Laden a fost scufundat în mare, apreciind că acest lucru "este total contrar regulilor sfinte ale islamului".

O sursă apropiată rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, s-a declarat "foarte surprinsă" de aceste informaţii, care "cer să fie verificate", informează Mediafax. Această sursă a subliniat că, potrivit tradiţiei musulmane, "corpul unui defunct trebuie mai întâi spălat cu apă şi săpun, apoi numai cu apă şi în final cu apă amestecată cu camfor, înainte de a fi înfăşurat în trei bucăţi de stofă". "Înhumarea se face în pământ, fără sicriu. Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului uşor întors spre dreapta, pentru ca faţa să fie îndreptată spre Kaaba, sanctuarul sfânt al Mecca".

Nici o confirmare oficială a scufundării în apă a corpului lui ben Laden nu a fost disponibilă imediat: "Ne asigurăm că trupul său este tratat în acord cu practica şi tradiţia musulmană. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios", a declarat anterior un oficial de rang înalt al administraţiei Barack Obama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel