Scrisori cu praf alb suspect, primite de mai multe şcoli din Washington
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
scrisoare
scrisoare

Autorităţile americane au deschis o anchetă asupra unui număr de 29 de scrisori care fac referiri la reţeaua teroristă Al-Qaida şi care conţin o pudră albă, suspectă, primite de mai multe şcoli din Washington.

Expediate din Texas, scrisorile făceau referire la reţeaua teroristă Al-Qaida, dar nu conţineau ameninţări precise, informează Mediafax. Potrivit Biroului Federal de Informaţii (FBI, poliţia federală), primirea acestor scrisori nu s-a soldat cu răniţi.

Pudra ar fi amidon de porumb, inofensiv, a anunţat postul de televiziune Fox 5 News, citând surse oficiale. Moartea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden, ucis de un comando american, în noaptea de duminică spre luni, a determinat autorităţile să ia măsuri de securitate contra unor eventuale acte de răzbunare, pe teritoriul american.

În 2001, imediat după atentatele de la 11 septembrie, cinci persoane au murit, după ce au deschis scrisori otrăvite cu bacilul cărbunos (antrax), expediate în diferite locuri, la Washington. Autorul acestor expedieri, Bruce Ivins, un cercetător al administraţiei americane, a fost arestat şi s-a sinucis cu puţin timp înainte ca justiţia să îşi prezinte concluziile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel