Scriitorul Florin Toma, fost pacient la ”Matei Balș”: Toate caloriferele erau reci. Ar trebui să le fie rușine!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Florin Toma a povestit experiența sa ca pacient al spitalului ”Matei Balș”, unde a fost internat în urmă cu o lună. 

Florin Toma a fost internat în spitalul ”Matei Balș” în urmă cu o lună. Scriitorul a confirmat că în saloane era frig, transmite Realitatea.net. Potrivit lui, singurele zile în care temperatura în salon a fost una acceptabilă au fost cele în care era cald afară.

”Marea problemă de acolo a fost frigul, dar, în cazul meu, s-a rezolvat printr-o cerere expresă a unei pături în plus. În schimb, am fost foarte uimit de eroismul corpului medical. Mă surprinde și mă întristează faptul că sunt scoase asistente și infirmiere pe primul loc la anchetatori în cazul marilor tragedii. Fac pariu că, după cinci ani de anchetă, cei de la Omoruri vor stabili că două infirmiere sunt vinovate și de această tragedie. 

Am fost internat acum o lună. Din 21 de zile, zece am resimțit frigul, dar nu pentru că s-ar fi ameliorat temperatura camerei, ci pentru că era mai cald afară. Toate caloriferele erau reci, ne încălzeam cu pături. În cameră erau cam 15-16 grade. Mi s-a spus că nu am voie să aduc instalații electrice, aeroterme, se lucra cu oxigen. Vorbim de raportul între bolnav - un om care vine acolo nu vine la odihnă - și managementul acelui spital. Potrivit fostului manager, clădirea datează din 1953, dar a fost modernizată. Eu mă întreb dacă s-a pus accent deosebit pe încălzire, știa domnul manager că era vorba de o situație îngrozitoare privind încălzirea. S-a gândit la treaba asta începând din noiembrie? Ancheta de aici trebuie să pornească. Să aduci repede niște infirmiere și asistente imediat primele și să le ceri socoteală... ar trebui să le fie rușine!”, a declarat scriitorul la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Soția lui Toni Grecu confirmă prezența aerotermelor la Matei Balș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel