Scoția raportează cel mai negru weekend de înecuri. Patru minori și doi adulți au murit în apele reci ale țării
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Autoritățile au vorbit despre cel mai negru weekend din ultimul timp când vine vorba de numărul persoanelor înecate.

Salvatorii care au intervenit pentru recuperarea persoanelor care s-au aventurat în ape au numit weekendul în care șase persoane au murit drept „cel mai negru din ultimul timp”. Conform BBC, un bărbat, o femeie și un băiețel au murit în Lacul Lomond, în apropiere de Ardlui, Scoția, sâmbătă seara.

Tragedia a avut loc la câteva ore după ce un puști de 11 ani și-a pierdut viața într-un râu de lângă Stonehouse. Trupul unui băiat de 13 ani a fost recuperat la rândul său din râul Clyde, lângă Lanark, duminică, în timp ce un adolescent de 16 ani a murit în apropierea unui dig, aproape de Balloch Country Park, vineri.

Este cel mai rău bilanț din ultimii ani

Alasdair Perry, de la serviciul de pompieri și recuperări din Scoția, a spus: „Este cel mai rău weekend când vine vorba de astfel de incidente din câte îmi aduc aminte. Aș vrea să le ofer condoleanțele mele și ale colegilor mei celor care au fost afectați de incidentele tragice din acest weekend”.

Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a numit decesele drept „tragedii umane sfâșietoare”. „Ca toți ceilalți din țară, gândurile mele sunt alături de familiile care își plâng persoanele dragi în aceste momente. Este inimaginabil și imposibil pentru noi, restul, să înțelegem cu adevărat prin ceea ce treceți acum”, a adăugat politiciana.

Scoția are cele mai frumoase ape, dar și cele mai periculoase

„Scoția este binecuvântată cu unele dintre cele mai frumoase lacuri, râuri și plaje din întreaga lume. Acest lucru, cumulat cu vremea excelentă, motivează pe drept oamenii să vrea să fie în apă și să se bucure. Însă aceste tragedii din weekend sunt un semnal brutal de trezire la realitate că în frumusețea apelor noastre există și pericole”, a mai spus Sturgeon.

Guvernul scoțian și serviciile de urgență ar urma „să se gândească asupra ororilor” petrecute și asupra a ceea ce poate face pentru „a educa tinerii în legătură cu pericolele apelor, dar și frumusețea lor”. Există o avertizare a autorităților privind pericolul unui șoc termic în apă din cauza vremii caniculare.

„Dacă vedem ce vreme am avut în acest weekend, este cald și însorit în multe zone, dar temperaturile apelor rămân foarte scăzute. Dacă intri în apă poți suferi un răspuns fiziologic numit șoc termic, iar astfel poți să ai probleme de respirație, de mișcare și de înot”, a mai spus Alasdair Perry. „Acest lucru poate afecta orice om de orice vârstă și condiție fizică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel