Şcoli doctorale. Sorin Cîmpeanu: Constat opinii diferite
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Marţi, 22 august, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a spus, în cadrul întrevederii de la Guvern cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi o serie de miniştri, a adus în atenţie şi tema privind modul de reglementare a şcolilor doctorale. 

"Toate universităţile din România în care funcţionau cele 214 şcoli doctorale aveau nevoie de o ordonanţă de urgenţă pentru a rămâne în legalitate, atât în ceea ce priveşte admiterea doctoranzilor de anul acesta, cât mai ales finalizarea studiilor doctorale.

Între două rele este normal să încerci să alegi lucrul cel mai puţin rău. Deşi toate universităţile din România au solicitat acest lucru, şi când spun toate, înseamnă absolut toate, constat opinii diferite.

La nivel financiar s-a înţeles nevoia corelării, finanţării de bază alocate universităţilor româneşti, cu creşterile salariale, e vorba şi de creşterea sporului de doctorat care se aplică de la 1 iulie 2017, fără să se reflecte în finanţarea de bază.

Sunt convins că se vor găsi soluţii la rectificarea bugetară, aşa cum se vor găsi soluţii şi pentru acoperirea burselor studenţilor pentru cele două luni, ştiţi, care au apărut ulterior construcţiei bugetului", a declarat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că a fost prezent la întrevederea de la Palatul Victoria în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel