Școala online. CJE Constanța, raport despre calitatea orelor: 46,9% dintre elevi, nemulțumiți
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Luisella Planeta Leoni de la Pixabay
Imagine de Luisella Planeta Leoni de la Pixabay
Rezultatele formularului de consultare lansat de CJE Constanța arată calitatea orelor virtuale, din perspectiva elevilor. 

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Județean al Elevilor Constanța, structura de reprezentare a tuturor elevilor din județul Constanța, a lansat un formular de consultare, pentru a evalua starea învățământului online, în contextul încheierii primului semestru al acestui an școlar.

Printr-un comunicat de presă, CJE Constanța anunță că acest chestionar „s-a bucurat de peste 800 de respondenți din județ, drept pentru care am reușit să identificăm principalele carențe ale educației din mediul digital.”

„În acest sens, putem trasa, în linii mari, cele mai stringente lipsuri ale educației din spațiul virtual.”, precizează CJE Constanța.

Ce spun elevii constănțeni despre școala online 

46,9% dintre elevii respondenți sunt de părere ca orele online nu le satisfac aproape deloc nevoile lor educaționale, iar 6,3% au semnalat că nu dețin echipamente proprii necesare pentru desfășurarea orelor online. În ceea ce privește abilitățile digitale ale cadrelor didactice, peste un sfert din elevii constănțeni (27,9%) cred că profesorii care le predau la clasă nu sunt aproape deloc pregătiți să transpună conținuturile curriculare în spațiul virtual.

„Astfel, reprezentanții elevilor constănțeni au trimis adrese către toate unitățile de învățământ din județ, pentru a transmite atât rezultatele chestionarului, cât și o serie de propuneri și recomandări care să fie luate în considerare de directori, autorități locale și cadre didactice.”, menționează CJE Constanța.

Morcan: Este absolut necesar să ne întoarcem către elevi 

„Având în vedere că am făcut tranziția către educația online în urmă cu aproape un an, Consiliul Județean al Elevilor Constanța lansează primul raport care radiografiază calitatea orelor virtuale. Acum, după luni de încercare de adaptare la contextul pandemic, este absolut necesar să ne întoarcem către elevi mai mult ca niciodată, să le înțelegem nevoile și, cel mai important, să formulăm propuneri pentru ca viața școlară din mediul online să fie îmbunătățită.” - a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Raportul integral poate fi accesat aici: https://bit.ly/3bFKp50.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel