Olaf Scholz, după discuțiile cu Xi Jinping: China trebuie să joace un rol mai important în ceea ce privește datoria națiunilor mai sărace
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cancelarul german Olaf Scholz a vorbit despre rolul Chinei în ceea privește sprijinul pentru țările sărace.

Marți, cancelarul german Olaf Scholz a cerut Chinei să joace un rol mai important în sprijinirea țărilor sărace cu povara datoriilor și a declarat că a abordat această problemă cu președintele chinez Xi Jinping în timpul recentei sale călătorii la Beijing.

"Este clar! China, în calitate de unul dintre cei mai mari creditori, trebuie să joace un rol mai important, în general, pentru a reduce povara datoriei țărilor cele mai sărace pe termen lung", a declarat Scholz, în timpul unui discurs susținut la Summitul Global Solutions din Berlin, potrivit Reuters.

Numărul țărilor aflate într-o criză a datoriilor sau în pragul unei crize s-a dublat în ultimii zece ani, a adăugat el.

Dificultățile financiare din ce în ce mai mari ale țărilor mai sărace, o problemă

China este unul dintre cei mai mari creditori din lume, în special pentru țările în curs de dezvoltare, datorită împrumuturilor masive pe care le acordă acestora pentru infrastructură. Dificultățile financiare din ce în ce mai mari ale țărilor mai sărace devin o problemă, mai ales în contextul eforturilor de combatere a schimbărilor climatice, potrivit cancelarului german.

Clubul Grupului celor 20 (G20), format atât din națiuni bogate, cât și din țări în curs de dezvoltare, a creat un cadru pentru restructurarea datoriilor, dar până acum doar câteva țări s-au arătat interesate de acesta, a declarat Scholz. De asemenea, el a făcut apel la țările în curs de dezvoltare să se implice mai mult în posibilele negocieri de pace din Ucraina.

"Cu cât mai multe țări precum China, Brazilia, India și multe altele îi spun Rusiei: "Ajunge! Acest război trebuie să ia sfârșit, Rusia trebuie să-și retragă trupele", cu atât mai mari vor fi șansele de pace în viitorul apropiat", a declarat Scholz.

Acest lucru ar crește șansele ca eforturile, cum ar fi negocierile planificate pentru Ucraina în Elveția în iunie, să aducă pacea mai aproape, a adăugat el.

Vezi și: Bază de date a Ministerului Apărării britanic, închisă după ce ar fi fost atacată de China

Ambasadorul german în Rusia, rechemat din cauza unor atacuri cibernetice asupra sistemului de apărare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel