Scholz are soarta lui Macron. Ținut la 6 metri de Putin - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
S-a întâmplat a doua oară. Putin l-a ţinut şi pe cancelarul german, Olaf Scholz, la deja celebra distanţă de 6 metri la discuţiile despre criza ucraineană.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a aşezat marţi pe cancelarul german Olaf Scholz la capătul unei mese lungi de şase metri. Sună cunoscut? Ei bine, se pare că şi convorbirile de la Kremlin dintre Putin și Scholz despre criza ucraineană au avut aceeaşi "soartă" precum cele dintre Putin și Macron. Şi asta pentru că poziţionarea a fost identică.

Nici Scholz nu a făcut testul PCR

Ca şi Macron, Scholz a refuzat să se supună unui test rusesc PCR înainte de discuţii, optând în schimb pentru efectuarea unui test de către un medic de la ambasada germană în avionul său după aterizare, înainte chiar de a coborî din avion. De aceea, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, distanţa fizică dintre liderul german şi rus va trebui să fie mai mare decât de obicei. Dar acest lucru nu va afecta caracterul întâlnirii, conţinutul sau durata", a declarat el înainte de eveniment, conform Agerpres. 

Masa albă de la Kremlin a devenit virală

Masa albă, acoperită cu sticlă, cu motive florale, a devenit subiect de meme pe internet după ce s-au publicat imagini de la convorbirile dintre Macron şi liderul rus. ”Acest lucru este cauzat într-adevăr de faptul că unii lideri își urmează propriile reguli și nu intenționează să interacționeze cu gazda în ceea ce privește schimbul de teste PCR. Tratăm asta cu înțelegere, aceasta este o practică normală în lume, dar în acest caz, protocolul de măsuri suplimentare intră pentru a proteja sănătatea președintelui nostru și a oaspeților noștri în același timp. Apoi se aplică o distanță mai mare.”, spunea secretarul de presă al președintelui Federației Ruse cu câteva zile în urmă. "Într-adevăr, în unele situații, Putin comunică cu oaspeții săi direct, foarte aproape, stând în fața șemineului din biroul executiv, ei dau mâna și așa mai departe, iar cu cineva, negocierile au loc în spatele mesei.”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, după întrevederea cu Macron.

Citeşte şi Mister deslușit. Macron, ținut la masa de 6 metri pentru că a refuzat să facă testul PCR înainte de a se întâlni cu Putin. Kremlinul confimă informația

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel