Schimbări RADICALE în școli? Elevii vor să se renunțe imediat la aceste măsuri sanitare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Actualele reguli pe care elevii sunt obligați să le respecte ar putea să sufere modificări. Consiliul Național al Elevilor solicită modificări imediate ale Ordinului comun al ministrilor Educației și Sănătății nr. 5487/1494/202

Testarea gratuită la cerere a celor suspecți de coronavirus și posibilitatea de a merge la toaletă în timpul orelor sunt două dintre amendamentele propuse de Consiliul Național al Elevilor la Ordinul comun al ministrilor Educației și Sănătății nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Decizia de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față“ se va dispune la nivel școlar, prin hotărârea Consiliului de Administrație al unității de învățământ preuniversitar, cu înștiințarea inspectoratului școlar județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București și a direcției de sănătate publică județene și respectiv a municipiului București, în următoarele circumstanțe: pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul unității/instituției de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu și vor putea beneficia de testare la cerere, titrează edupedu.ro.

Reluarea cursurilor școlare care presupun prezența „față în față“ pentru clasa/unitatea de învățământ preuniversitar suspendată temporar se dispune prin hotărârea consiliului de administrație al unității de învățământ preuniversitar. după obținerea avizului direcției județene de sănătate publică/Direcției de Sănătate Publică București, cu informarea inspectoratului școlar județean/Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel