Schimbări pe scena politică, din 2023. Gușă: Nu îi va fi comod lui Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind administrarea porturilor / Sursa foto Agerpres
Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind administrarea porturilor / Sursa foto Agerpres
Cosmin Gușă a vorbit despre schimbările care vor apărea pe scena politcă, de anul viitor.

Rotativa guvernamentală a încins de mult spiritele în Coaliţie, deşi rocada funcţiilor are loc de abia în mai 2023.

”În 2023, Iohannis va fi din ce în ce mai mic. Nu uitați că atât pregătirea preluării de PSD a guvernării, cât și instalarea lui Ciolacu, cel mai probabil la cârma Guvernului, o să îi scadă nu numai importanța în țară lui Iohannis, dar și importanța în Europa, pentru că el, acum, are un interlocutor comod, în persoana lui Ciucă - e președintele partidului pe care el îl conduce din umbră. La PSD, nu va fi așa. Dacă vă uitați la reacțiile lui Ciolacu din ultima vreme, nu îi va fi comod lui Iohannis, mai ales că autoritatea informală - nu formală - a unui președinte, în ultimii doi ani de mandat, este una extrem de redusă”, a declarat Cosmin Gușă, în emisiunea Deferiți mass-media, de la DCNews TV.

"Suntem nişte oameni politici serioşi. Ne vom respecta cuvântul"

Marcel Ciolacu, liderul partidului PSD, care ar trebui să preia guvernarea, din mai 2023, s-a arătat destul de convins de faptul că rotativa va avea loc așa cum a fost stabilit la formarea coaliției de guvernare, într-o declarație din 13 decembrie.

”Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai. Preşedintele României are atribuţiile de a desemna primul ministrul, dar în momentul în care există un acord public, de altfel, pe care sunt ferm convins că îl ştie şi preşedintele României, că în luna mai se va face această rotaţie, nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o va hotărî Partidul Social Democrat”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Exită și posibilitatea ca președintele să refuze să desemneze, pentru pentru funcţia de premier, o persoană propusă de PSD. ”Părerea mea că, în acel moment, România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate”, a mai declarat Marcel Ciolacu, menționând că, în momentul de față, acesta are ”o comunicare foarte bună” cu premierul Nicolae Ciucă atât pe zona legislativă, cât şi în privinţa celei executive, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel