Marcel Ciolacu a eliminat nume grele din vechea conducere PSD. Marea absență de la Congres, după schimbările de la vârf
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Noua echipă propusă de Marcel Ciolacu vine și cu schimbări importante la nivelul conducerii partidului. 

Vă prezentăm cele mai importante schimbări și rocade care au loc la nivelul conducerii PSD.

Astfel, probabil cea mai importantă schimbare este eliminarea Gabrielei Firea din conducerea PSD. Ea este înlocuită din funcția de prim-vicepreședinte cu Daniel Băluță. De altfel, aceasta și lipsește de la Congresul PSD. 

Marcel Ciolacu va avea doi prim-vicepreședinți: Sorin Grindeanu, care își păstrează funcția și primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

De asemenea, Mihai Tudose îi ia locul lui Vasile Dîncu în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. Dîncu va ocupa funcția de vicepreședinte în domeniul Afacerilor Europene. 

În organigramă apar și două noi funcții la nivel de vicepreședinți pe regiuni. Astfel, au fost introduse regiunile sud-est, acolo unde vicepreședinte va fi Ionuț Florin Pucheanu și regiunea nord-este, acolo unde vicepreședinte va fi Dragoș Benea. 

Locul lui Daniel Băluță pentru regiunea București-Ilfov îi revine lui Marian Neacșu.

Victor Negrescu este înlocuit din funcția de de vicepreședinte pentru regiunea centru cu Dumitrița Gliga. 

Titus Corlățean dispare total din organigrama de conducere. El este înlocuit din funcția de vicepreședinte pe regiunea de sud cu Corneliu Ștefan.

De asemenea, în noua organigramă Gheorge Șoldan o înlocuiește pe Doina Fedorovici în funcția de vicepreședinte pe zona de Dezvoltare Regională și Locală. 

În zona economică vicepreședinte va fi Florin Jianu, care îi ia locul lui Mihai Tudose, plecat în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD. 

De asemenea, organigrama pe domenii va cuprinde și noi nume care însă nu vor lua locul nimănui, ci vor fi nou înființate: este vorba despre Mihnea Costoiu care va fi vicepreședinte pe Educație și Cercetare, despre Elisabeta Lipă care va ocupa funcția de vicepreședinte pe zona de Sport și despre Victoria Stoiciu care va fi vicepreședinte pe relația cu ONG-uri și Dialog Civic. 

Social-democrații se reunesc sâmbătă într-un Congres ordinar pentru a-și alege noua conducere, unde premierul Marcel Ciolacu este singurul candidat pentru un nou mandat la șefia partidului.

Consiliul Politic Național al PSD a stabilit vineri detaliile organizării Congresului și a aprobat moțiunea cu care Marcel Ciolacu va candida pentru un nou mandat de președinte.

Pentru prima dată în istoria formațiunii, președintele PSD va fi ales prin vot electronic în cadrul Congresului.

Atacuri dure la partenerii de guvernare 

În cadrul congresului au fost atacuri dure și la Partidul Național, aliații de la guvernare ai Partidului Social-Democrat.

”Să aducem pe pământ armatele de ostași galbeni. Se pretind un fel de roi de albine, care dau miere, dar de fapt nu fac decât să stea cu mâinile în buzunarele altora.

Cel mai bine se pricep să fure munca altora. Sunt de fapt niște viespi care-și fac cuibul în casele altora. Așa ziși ostași care vor să ne facă să credem că sunt providențiali, apostolici și scriitori de succes. În realitate, sunt niște impostori, specialiști în politici parazitare," a spus Sorin Grindeanu.

Citește toată știrea aici: Atacuri dure ale social-democraților la adresa PNL. Replica lui Florin Roman: Te-au păcălit ai tăi, Marcele / update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel