Urmărește emisiunea live
Schimbări majore la ASF. Noul șef taie și spânzură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Noul șef al Autorității de Supraveghere Financiară, care și-a intrat în drepturi în 1 mai, anunță un amplu program de reorganizare. 

Mișu Negrițoiu vrea să reducă masiv cheltuielile cu personalul și să crească semnificativ eficiența. Se bazează pe modelul reorganizării BNR.

"Raportul PwC propune revizuirea numărului de personal de execuţie în baza unei organigrame simplificate (...) Se vor elimina anumite nivele de conducere nenecesare şi se vor simplifica procesele de execuţie din instituţie. Nu pot să vă dau cifre acum, dar obiectivul este reducerea masivă a cheltuielilor de personal şi îmbunătăţirea substanţială a eficienţei. Am discutat cu personalul. Avem nevoie de fiecare, dar nu de toată lumea. Cine munceşte, cine e eficient, va avea un loc de muncă. Locul de muncă nu este garantat pentru mine, nici pentru mine, deşi avem un contract colectiv. Locul de muncă se câştigă prin performanţă", a spus Negriţoiu la primă conferinţă de presă de la preluarea mandatului la ASF, scrie Mediafax

VEZI și: ASF, prima reacție după ce DNA l-a reținut pe Dan Radu Rușanu

Președintele ASF vizează funcțiile de conducere, în special cele de middle management. Negrițoiu consideră că "sunt prea mulţi şefi în ASF". 

El a arătat că a redus deja cheltuielile - "scăderile au fost substanțiale"- și că angajările au fost blocate, primele și bonusurile au fost suspendate. Noul șef al ASF crede că salariații trebuie să primească o singură primă, în funcție de performanță. 

La începutul lunii aprilie, Parlamentul a hotărât numirea lui Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Mandatul acestuia a început la 1 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel