SCHIMBARE FURNIZOR ENERGIE electrică. Vezi ce scrie pe factura ta în colțul din stânga sus pentru a decide dacă schimbi contractul
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Anul nou va însemna și liberalizarea totală a pieței de energie electrică.

Ce înseamnă acest lucru? În principal, că prețurile pentru furnizarea de energie electrică clienților casnici nu mai sunt stabilite de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ci se formează liber, pe baza cererii şi a ofertei. Este un proces care a început de câțiva ani și la care au aderat deja cei mai mulți dintre clienții noștri.

Pentru a decide ce acțiuni să iei în perioada următoare, îți recomandăm ca prim pas să verifici dacă ai un contract de energie electrică încheiat în piața concurențială sau în piața reglementată.

Poți afla dacă ai contract pe piața concurențială dacă te uiți pe factura ta Enel: în colțul din stânga sus scrie „Factură piață concurențială”

”În acest caz, procesul de liberalizare a pieței nu are niciun impact asupra relației noastre contractuale – cu alte cuvinte, contractul se derulează ca și până acum. Dacă nu vrei să faci nicio altă acțiune în legătură cu contractul, nu este nevoie să ne contactezi în legătură cu liberalizarea. Dacă pe factura ta Enel nu este menționată piața concurențială, înseamnă că ai un contract încheiat pe piața reglementată. În acest caz, te invităm să alegi oferta potrivită pentru tine, accesând site-ul www.enel.ro, până la finalul lunii ianuarie, și vei avea beneficiul aplicării prețului ofertei alese pe piața concurențială începând chiar cu 01.01.2021”, a transmis Enel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel