Data publicării:

Schimbare de paradigmă în SUA: Viitorul post-război al Fâșiei Gaza, discutat cu Autoritatea Palestiniană. Reacție nervoasă a lui Netanyahu, pe rețelele de socializare

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Autoritatea Palestiniană lucrează cu oficialii americani la un plan de guvernare a Fâșiei Gaza după încheierea războiului, a informat Bloomberg News, citându-l pe premierul palestinian Mohammad Shtayyeh, anunță Reuters.

Rezultatul preferat al conflictului ar fi ca gruparea militantă Hamas, care controlează Gaza, să devină un partener junior în cadrul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OLP), ajutând la construirea unui nou stat independent care să includă Cisiordania, Gaza și Ierusalimul de Est, Ramallah - a spus Shtayyeh, într-un interviu pentru Bloomberg News, joi.

"Dacă ei (Hamas) sunt gata să ajungă la un acord și să accepte platforma politică a OLP, atunci va fi loc pentru discuții. Palestinienii nu ar trebui să fie divizați", a spus Shtayyeh, adăugând că scopul Israelului de a învinge pe deplin Hamas este nerealist.

Israelul a promis că va distruge gruparea Hamas, susținută de Iran, după ce militanții islamiști au atacat orașele și satele israeliene pe 7 octombrie, ucigând 1.200 de oameni și capturând aproximativ 240 de ostatici, potrivit cifrelor oferite de Israel.

„Faptul că aceasta este ceea ce sugerează Autoritatea Palestiniană nu face decât să-mi întărească părerea: Autoritatea Palestiniană nu este soluția”, a scris premierul israelian Benjamin Netanyahu, într-o postare pe rețelele de socializare, ca răspuns la observațiile lui Shtayyeh.

Peste 17.170 de palestinieni au fost uciși și 46.000 au fost răniți de când Israelul a început să bombardeze Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel