Schengen, scandal în PE. Țapardel: Este momentul
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Claudia Țapardel
Claudia Țapardel
Claudia Țapardel solicită Consiliului UE să ia o decizie rapidă cu privire la aderarea României în spațiul Schengen.

Claudia Țapardel a atacat dur atitudinea țărilor care se opun aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen în contextul în care toate condițiile sunt îndeplinite. 

 "Cele două țări fac parte deja din Sistemul de Informații privind Vizele, cât și din Sistemul de Informații Schengen, sisteme instituite pentru a gestiona mai bine frontierele externe ale #Uniunii, dar în mod paradoxal Consiliul refuză integrarea deplină a României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Este momentul să punem mai mult accent pe solidaritate până când acest cuvânt nu se golește de conținut și este momentul ca anumite state membre să renunțe la dublul standard și la interesele politice și economice egoiste care determină blocarea accesului României la acest spațiu", a susține Claudia Țapardel.

"Trădează o lipsă de solidaritate"

"Consider că, refuzul de a extinde spațiul Schengen pentru România și Bulgaria trădează o lipsă de solidaritate și desconsideră angajamentele asumate, precum și propriul proces decizional. Aderarea la spațiul Schengen nu este o favoare acordată acestor două țări, ci o situație de normalitate și necesitate pentru Europa.

De asemenea, vreau să trag un semnal de alarmă în sensul că această amânare permanentă nu face altceva decât să erodeze popularitatea proiectului european și a principiului de egalitate între statele membre.
În acest context, cer Consiliului UE să ia o decizie rapidă şi pozitivă asupra aderării României în spaţiul european de liberă circulaţie", a conchis europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel