Schengen: România și Bulgaria vs. Nehammer. Președintele Austriei: Sunt pregătite. Sunt îngrijorat de reputația noastră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, îl critică pe cancelarul austriac Karl Nehammer cu privire la refuzul de a primi România și Bulgaria în Schengen. 

Președintele Alexander Van der Bellen spune că atitudinea Guvernului de la Viena afectează ”reputația Austriei”. 

Potrivit presei din Austria, citate de Digi24, președintele a subliniat că România, la fel ca Bulgaria, este pregătită pentru aderarea la Schengen. ”Desigur că trebuie să știm cine intră în UE și în Austria, cine solicită azil. Și, bineînțeles, UE trebuie să-și controleze frontierele externe”, a spus președintele federal în cadrul unei discuții cu ambasadorul UE Martin Selmayr, însă ”România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputația Austriei în rândul partenerilor noștri europeni”. El s-a referit și la nemulțumirea mediului de afaceri în legătură cu decizia Guvernului austriac.

”Când companii cunoscute din Austria care activează cu succes în România spun că sunt preocupate de politica actuală austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios. Este vorba despre comenzi reale, vânzări reale și locuri de muncă reale. Atât în ​​România, cât și aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluție poate ajuta în curând la calmarea situației”, a transmis Van der Bellen.

Efecte negative pentru cei care au nevoie de îngrijire în Austria, mai spune președintele

Un ”nu” este, de asemenea, un semnal greșit pentru îngrijitori, mai spune președintele austriac. ”Dacă le spunem acestor oameni acum: ”Nu sunteți bineveniți”, atunci aceasta va avea efecte negative pentru persoanele care au nevoie de îngrijire în Austria și familiile lor”, a mai spus Alexander Van der Bellen. 

Potrivit lui Selmayr, aderarea la Schengen a României și Bulgariei ar ”crește și mai mult securitatea, pentru că atunci frontierele externe ale acestor țări vor fi văzute ca o frontieră comună a UE”. Martin Selmayr, ambasadorul UE în Austria, a spus de asemenea că aderarea la Schengen a României și Bulgariei ar ”crește și mai mult securitatea, pentru că atunci frontierele externe ale acestor țări vor fi văzute ca o frontieră comună a UE”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel