Schengen. Rareş Bogdan: România a stat suficient cu capul plecat, jucăm până la capăt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
 Foto: Facebook Rareș Bogdan
Foto: Facebook Rareș Bogdan
Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat că în discuţiile pe care le va purta miercuri, alături de colegii săi europarlamentari români în cadrul unei reuniuni a grupului PPE, la care va participa şi cancelarul austriac, Karl Nehammer. 

Argumentele ce vor fi aduse în favoarea aderării României la spaţiul Schengen vor fi cele privind susţinerea de la nivelul instituţiilor europene, inclusiv cea a Parlamentului European, care a adoptat cu un număr record de voturi o rezoluţie pe această temă.

El a fost întrebat la Digi 24 ce argumente va aduce delegaţia de europarlamentari a PPE în discuţiile pe care urmează să le poarte la Viena şi cu Karl Nehammer, cancelarul austriac.

'Corectitudinea, în primul rând, faptul că toate datele oferite de noi, atât pe problema migraţiei, cât şi pe problemele economice sau de colaborare transfrontalieră, sunt absolut corecte, susţinute de Europol şi de comisarul Ylva Johanson. (...)

De asemenea, faptul că există rezoluţii ale Partidului Popular European (...) cu privire la susţinerea României şi nu a existat atunci o voce critică sau un vot din partea delegaţiei austriece. Faptul că în Parlamentul European, Rezoluţia votată cu un număr record de 548 de voturi a fost votată integral de către delegaţia austriacă. Şi, de asemenea, argumentele extrem de importante ale coeziunii Europei, pentru că ceea ce face astăzi Austria, dacă continuă în încăpăţânare absurdă, este un atentat la soliditatea Europei, este un atentat la coeziunea europeană', a spus Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan a subliniat că pentru demersul României privind accederea la Schengen se lucrează pe mai multe planuri în acest moment, arătând că reprezentanţii ţării noastre la Bruxelles şi trimişii MAE au reuşit să impună un vot joi.

'Mă bucur că colegii de la Bruxelles, în frunte cu ambasadoarea noastră, Iulia Matei, trimişii Ministerului Afacerilor Externe au reuşit să impună, mâine, pe ordinea de zi, deci este clar: mâine, pe ordinea de zi a JAI, se va vota la punctul numărul 1, la ora 10,00, ora Belgiei, ora 11,00, ora României. România, prin vocea prim-ministrului, a cerut vot, deci nu am mai acceptat niciun fel de întârziere, niciun fel de tergiversare. România a stat suficient cu capul plecat, jucăm până la capăt, toate zarurile au fost aruncate. Vrem să vedem cine ne sunt prietenii, cine sunt cei care au probleme cu cetăţenii români, cine are o problemă cu România, în acest moment, în Europa', a mai spus Rareş Bogdan.

Mai mulţi eurodeputaţi români participă, miercuri, la reuniunea Partidului Popular European pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, şi la care va participa şi cancelarul austriac, Karl Nehammer, prilej cu care se va discuta şi chestiunea aderării la Schengen a României.

Printre eurodeputaţii români care participă la reuniune se află Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului PPE, Rareş Bogdan, şeful delegaţiei României în grupul PPE din PE, şi Eugen Tomac. 

Vezi și - Bogdan Aurescu: Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen. Dialogul a dus la un rezultat favorabil

Ministrul Bogdan Aurescu anunță că Parlamentul din Țările de Jos a aprobat primirea României în Spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, anunță că parlamentul olandez s-a pronunțat în favoarea aderării României la Spațiul Schengen:

„Salut cu căldură finalizarea astăzi de către Parlamentul olandez a procedurii de aprobare a poziției favorabile a Guvernului Țărilor de Jos în sprijinul aderării României la Schengen. Dialogul nostru politic, apropiat și intens, cu partenerii olandezi a fost fructuos, ducând la un rezultat favorabil“, a scris Aurescu pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel