Data publicării:

Scenariul lui Chirieac privind alegerile prezidențiale. Cum ar putea influența Mircea Geoană viitorul coaliției PSD-PNL

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Realitatea Plus unde a vorbit despre alegerile prezidențiale și viitorul coaliției PSD-PNL. 

În cadrul intervenției, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat cum vede situația din coaliția aflată la guvernare în contextul unei potențiale candidaturi a lui Mircea Geoană. De asemenea, acesta a fost întrebat dacă se va putea ajunge chiar la o scindare a coaliției. 

„Eu nu cred lucrul acesta și am rezerve și în privința știrii care a bufnit în toată presa de astăzi de dimineață. Dacă dorește să rămână premier, Marcel Ciolacu ar fi mult mai confortabil cu Nicolae Ciucă președinte. Nu am niciun fel de îndoială. Nu știu de ce relațiile Mircea Geoană-Marcel Ciolacu nu sunt la un nivel foarte înalt.

Că Mircea Geoană va candida în orice situație, da, că este un candidat puternic, da, dar șansa ca în disputa finală să joace Ciolacu-Ciucă este maximă dacă fiecare dintre cele două partide va avea candidat propriu, altfel Mircea Geoană are șanse uriașe de a intra în finală, dacă coaliția va prezenta un singur candidat.", a spus Bogdan Chirieac. 

„Coaliția nu se rupe sub nicio formă"

Analistul afirmă că, în ciuda deficitului bugetar, se va continua majorarea salariului minim, care va fi suportată în mare parte de sectorul privat. Acesta respinge orice posibilitate de scindare a coaliției, subliniind lipsa de interes intern și extern pentru o astfel de ruptură.

„În rest, sunt absolut de acord cu domnul Negrescu, că vom avea în continuare, în ciuda deficitului bugetar, și majorarea salariului minim care va fi suportată 99% de mediul privat. Statul doar va încasa taxe și impozite mai mari, statul care nu a fost în stare să organizeze alegerile cum se cuvine în România.

Ăsta e statul nostru. Până la reforma de anul viitor trebuie să defilăm cu ce avem, iar coaliția nu se rupe sub nicio formă. Nu există nici interes intern, dar mai ales extern pentru ca onorabila coaliție să se scindeze. Cu cine vreți să faceți? O vedeți pe doamna Clotilde ministru la ceva? Hai să fim serioși! Deci nu e cazul de așa ceva!", a spus analistul. 

USR trebuie să treacă printr-o reformă profundă

Bogdan Chirieac a spus că USR-ul trebuie să treacă printr-o reformă profundă, având în vedere respingerea acestuia de către electoratul din România, deși în trecut părea o speranță majoră.

„USR trebuie să treacă printr-o reformă profundă. El a fost rejectat acum de electoratul din România, deși, la un moment dat, USR-ul părea o mare speranță. Inclusiv faptul că pe lista de europarlamentari au pus doi inși cu anchete penale în spate, anchete serioase.

Domnul Voiculescu, un miliard de euro risipiți, anchetă penală, nu anchetă de presă. Ancheta penală de la DNA a avut un impact devastator asupra electoratului de extremă dreapta din România.", a spus Bogdan Chirieac la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel