Scenariu demn de film: Un pasager cu ZERO experiență a aterizat un avion în locul pilotului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Maël BALLAND)
Sursă foto: Pexels (Maël BALLAND)
Un pasager fără experiență de zbor a aterizat un avion în Florida, după ce pilotul nu a mai putut continua cursa. 

Un pasager fără experiență de zbor a aterizat în siguranță un avion privat pe un aeroport din Florida marți după-amiază, 10 mai, după ce pilotul a devenit incapacitat. Pe măsură ce incidentul avea loc, pasagerul a putut fi auzit spunând controlului aerian că nu știe să piloteze avionul, potrivit materialului audio de pe liveATC.netm obținut de CNN.

”Am o situație gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent și nu am idee cum să pilotez avionul”, a spus pasagerul neidentificat în audio.

Apoi, un controlor de trafic aerian a început să ofere pasagerului instrucțiuni privind aterizarea avionului, potrivit materialului audio. Pilotul de ocazie a aterizat în cele din urmă pe Aeroportul Internațional Palm Beach din Florida.

"Încercați să țineți aripile la nivel și să vedeți dacă puteți începe să coborâți. Împingeți înainte comenzile și coborâți într-un ritm foarte lent", se aude controlorul de trafic aerian spunându-i bărbatului.

”Un pasager aterizează avionul”

”Încercați să urmăriți coasta fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm”, s-a mai auzit venind dinspre turnul de control. 

Într-un mesaj suplimentar capturat de LiveATC.net, un alt controlor de trafic aerian poate fi auzit spunând altor avioane ce sa întâmplat.

”Tocmai ați văzut că un pasager aterizează avionul”, se aude operatorul turnului spunându-i unui pilot al companiei American Airlines care așteaptă să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord.

”Ai spus că pasagerii au aterizat avionul? O, Doamne. Grozavă treabă", a afirmat pilotul American Airlines.

Două persoane se aflau la bordul avionului Cessna 208 cu un singur motor când pilotul a avut o „posibilă problemă medicală”, a declarat Administrația Federală a Aviației într-un comunicat. Starea pilotului nu a fost dată publicității imediat.

Un pasager a deschis ușa de urgență și a mers pe aripă în timp ce avionul rula

Un pasager al United Airlines a fost arestat joi dimineață pe Aeroportul Internațional O'Hare din Chicago, după ce a deschis ușa unei aeronave și a ieșit pe aripa avionului în timp ce acesta rula.

”Un bărbat se afla la bordul unui avion care se apropia de poarta de debarcare când a deschis ieșirea de urgență și a ieșit pe aripa avionului. Subiectul a alunecat apoi de pe aripă și a căzut pe aerodrom”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Poliție din Chicago. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel