Scenarii despre ruperea coaliției de guvernare. Pleacă PSD sau ține PNL de scaun? Chirieac: Astăzi este singurul lucru prin care se poate lăuda România
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
În ultimul timp, se vorbește mai accentuat despre posibilitatea ca PSD-ul să iasă de la guvernare. 

Se pare că cei din PSD au făcut o serie de sondaje iar, în urma acestora, a rezultat că PSD se situează în preferințele electoratului. De menționat, conform România TV, acest scenariu de rupere a coaliției de guvernare a fost deja discutat în cadrul ședinței PSD, iar președintele partidului, Marcel Ciolacu, i-a întrebat pe colegii de partid dacă aceștia consideră că ar fi bine ca să iasă în această perioadă de la cârma Executivului.

Se pare că în ultimul timp tot mai mulți lideri PSD consideră că aceasta ar fi varianta cea mai bună pentru că, indiferent de momentul în care vor avea loc alegeri, aceștia ar obține un scor foarte bun de peste 40%, chiar 45% și că vor reuși să își formeze propriul guvern având o majoritate stabilă în Parlament.

Această ipoteză a fost dezbătută de către analistul politic Bogdan Chireac la România TV.

”Poți avea 40%, ieși de la guvernare și s-ar putea să rămâi, în cel mai bun caz, tot cu 40% și să nu poți forma un guvern. În plus, liberalii ar trebui să guverneze cu USR-ul, iar USR-ul are mari probleme și are mari semne de întrebare asupra sa, pe care singur și le-a creat, iar public, ar putea să acuze PSD-ul că au abandonat țara într-un maxim de tensiune. E și acest aspect. Din această cauză am reținut faptul că președintele Marcel Ciolacu a făcut o departajare clară netă între președintele Klaus Iohannis, pe care l-a făcut trompetă, și premierul Nicolae Ciucă, despre care a spus că are o colaborare excelentă. Eu nu cred că se va rupe coaliția. Eu cred că vom asista și la rotativa de anul viitor. Până la urmă, stabilitatea aceasta politică este astăzi singurul lucru prin care se poate lăuda România, cu adevărat, în fața Europei”, a fost de părere analistul politic, Bogdan Chirieac. 

În cadrul emisiunii a fost adus în discuție și scenariul conform căruia liberalii s-ar putea răzgândi în ceea ce privește cedarea fotoliului de prim-ministru către social-democrați. 

”Dacă s-ar retrage PSD-ul, în momentul ăla liberalii ar guverna cu USR-ul. Atunci, într-adevăr, va fi un mare avantaj pentru PSD. Dar problemele economice ale României, și nu numai economice, ci toate crizele acestea suprapuse sunt tot acolo. În plus, președintele Iohannis, după cum vedeți, nu e de mare ajutor”, a fost opinia analistului politic Bogdan Chireac.

Citește și:

Mircea Geoană, candidat la prezidențiale? Bogdan Chirieac: Unul foarte puternic. Ar fi un foarte bun președinte

Mircea Geoană este pregătit pentru rolul de președinte, consideră analistul politic Bogdan Chirieac. Acesta a afirmat că pregătirea actuală a fostului lider PSD și legăturile obținute în ultimii 20 de ani îl recomandă pentru președinția României, fiind una dintre persoanele care ar putea depăși actualele obstacole ale țării. 

"Este, în opinia mea, un candidat foarte puternic"

”Mircea Geoană este, în opinia mea, un candidat foarte puternic la președinția României și cred că ar fi un foarte bun președinte. Sunt multe obstacole pe care ar putea să le treacă domnia sa, dar, pentru România, un om care a fost în nucleul alianței Nord Atlantice, cu legături la cel mai înalt nivel între toate țările alianței, în special cu Statele Unite, nu ar face deloc rău României. Apoi, cunoscându-l pe Geoană de când era ministru de Externe, de când era președinte PSD, nu este genul de om care nu ar face bine României, mă gândesc.

Adică nu ar putea să facă ce s-a făcut în ultimii 20 de ani, când am avut alți președinți. Din punctul ăsta de vedere, Mircea Geoană are multe discursuri și discursul acela excepțional de stânga, în care a făcut un program politic puternic, naționalist pentru România, și restul de discursuri pe care le ține și care s-au întețit în ultima vreme mă duc cu gândul la faptul că Geoană chiar țintește această poziție de singurul candidat puternic la președinția României.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel