Scenă memorabilă cu Marinel Ștefănescu, povestită de Ileana Iliescu: A vrut să-i pupe mâna lui Ceaușescu! Ceilalți făceau eforturi să nu izbucnească în râs / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Balerina Ileana Iliescu a povestit o amintire pe care o are de la un spectacol la care a participat Șahinșahului Iranului.

Ileana Iliescu, balerină, a povestit în cadrul podcastului „Avangarda“ o amintire pe care o are de la vizita Șainșahului Iranului la București, atunci când aceta a participat la un spectacol alături de Nicolae Ceaușescu:

„Din această zestre extraordinară de oameni pe care vi i-au dat bunicii, părinții, prietenii, Pamfil Șeicaru, Tănase, Radu Beligan, Maurer, care v-a fost apropiat, care e amintirea copilului Ileana Iliescu, cea mai importantă? E cineva care v-a atras atenția în mod special?“, a întrebat Ionuț Vulpescu.

„Nu, dar toți ăștia sunt de când eu eram o adolescentă mai mică. Eu nu puteam să îi cunosc personal. Maestrul Beligan, că am văzut un spectacol cu el, domnul Maurer, pe el nu, dar doamna cu băieții veneau mereu la spectacolele mele, și ăia mici intrau cu ea, veneau la cabină, pentru că veneau din sală, fanii noștri, aveau voie să intre din sală, prin scenă, să vină la cabină, la sfârșitul spectacolului. Ne deschidea ușa acolo, cineva dintre portarii noștri, și veneau să ne aducă o floare, să ne spună un compliment, după spectacol, mă rog. Și ăștia mici veneau, probabil că aveau și ăștia o bonă nemțoaică, ceva pe acasă, că veneau în fața mea și făceau un mix, așa, erau așa de drăguți cum mă salutau. Noi, pe scenă, suntem la distanță mare de public. Deci publicul nu își dă seama că noi suntem foarte tare machiați. Dar machiajul nostru este mai puternic pentru că avem distanța mare de public, nu mai vorbim, și față de balcoane șamd. Dar, văzut de aproape, și de un copil, era șocant. Dar erau drăguți. Tatăl lor, nu, Maurer nu știu dacă a fost, poate la spectacolele astea oficiale. Vreau să spun că pe vremea aceea, când veneau străini, pentru că așa am dansat, în fața Șahinșahului, cu ansamblurile de dansatori, care erau extraordinari!“, a spus Ileana Iliescu.

CITEȘTE ȘI     -    Ileana Iliescu, mărturisire despre Ion Iliescu: Acum pot să fac această confesiune / video

Belerinul Marinel Ștefănescu, emoționat, gata să îi pupe mâna lui Nicolae Ceaușescu, din greșeală, la vizita Șahinșahului Iranului

„Ați dansat în fața lui De Gaulle, a Șahinșahului Iranului. Atunci e un episod interesant cu Marinel Ștefănescu, care vrea să îi pupe mâna lui Nicolae Ceaușescu? Cum a fost atunci?“, a întrebat Ionuț Vulpescu.

„Vai, da! La spectacolele astea, cei din protocol spuneau soliștilor: „Voi vă aranjați și veniți la sfârșit să vă prezentăm oficialilor.” Noi, bine, am venit, ne-am pus pe noi ceva, ne-am aranjat, și urcăm sus, unde era toată lumea acolo, tot corpul diplomatic, tot corpul nostru de partid, cu Ceaușescu, toată suita lui.“, a precizat Ileana Iliescu.

„Oficialitățile!“, a completat Ionuț Vulpescu.

„Așa, oficialitățile. Și ei, ca și la ambasade, când ești invitat la o ambasadă, stă Ambasadorul, soția, ăia doi-trei acolo, care dau mâna cu tine. Aici erau așa: Elena, Farah, soția Șahinșahului, erau Ceaușescu și Prințul. Și Marinel, așa de emoționat, sărută mâna Elenei, a principesei, dar nu a mai ridicat capul. După ea, a venit Ceaușescu. Și el a ridicat mâna să i-o sărute, ăla trăgea în jos, în sus, și ăștia toți dimprejur, ai noștri, săracii, făceau niște eforturi să nu izbucnească în râs. Și ăla: „Lasă, puiule, lasă, că poți să fii copilul meu!” Și-a dat seama că ăla era atât de emoționat, săracul, că nici nu a văzut a cui e mâna. A fost o scenă nostimă de tot“, a conchis Ileana iliescu.

CITEȘTE ȘI     -    Ileana Iliescu, legături cu Radu Beligan, Constantin Tănase și Pamfil Șeicaru: Toată viața mea am avut recunoștința asta față de tot ce au făcut pentru mine / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel