Scăricică de porc marinată, la grătar. Iese absolut delicioasă! Iată rețeta
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nishant Patel)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Nishant Patel)
Scăricica de porc marinată, la grătar, este delicioasă și se prepară foarte ușor. Iată rețeta...

Ingrediente

- 1,5 kg coasta împănată de porc
- 350 ml + 100 ml apă
- 350 ml vin roşu
- 100 ml ketchup
- 100 ml oţet din vin roşu
- 2 linguri sos picant
- 2 linguri muştar
- 4 linguri unt
- sare
- piper

Cum se prepară:

Se porţionează coastele şi se pun într-un vas încăpător, iar 350 ml apă, vinul şi oţetul se dau într-un clocot şi se toarnă peste acestea. Se lasă 45 de minute. Se amestecă ketchupul cu cei 100 ml apă, sosul picant, muştarul, untul, sarea şi piperul, potrivit retete.unica.ro. Se acoperă şi se lasă la fiert 30 de minute. Se încinge bine grătarul şi se scot coastele din apă cu oţet. Se aşază pe grătar şi se ung în permanență cu sosul fiert. Se lasa aproximativ 8 minute pe fiecare parte.

BONUS: Tocăniţă de cartofi cu costiţe afumate

Ingrediente

1.5 kg cartofi făinoşi
300 gr costiţe afumate
1 ceapă mare
1 ardei gras roşu
2 linguriţe boia dulce
1 vârf cuţit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legătura pătrunjel
1 lingură ulei
sare, piper negru

Cum se prepară

Se taie costiţele bucăţi individuale (între oase). Se prăjesc în uleiul încins până se rumenesc uşor pe toate părţile şi îşi lasă o parte din grăsime. Se scot pe o farfurie. În grăsimea rămasă se adaugă ceapa şi ardeiul tocate mărunt, potrivit e-retete.ro.

Se călesc la foc mic timp de 10 minute, până devin foarte moi. Se trage oala de pe foc şi se adăugă dafinul, boiaua şi piper negru. Se amestecă bine. Se pun costiţele înapoi în oală, se adaugă sare după gust şi se acoperă cu 1.5 l apă. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 oră sau până când carnea se desprinde uşor de pe os.

Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Fierbeţi fără capac timp de 20-30 minute (până cartofii sunt făcuţi). Adăugaţi pătrunjelul tocat fin. Lăsaţi să stea câteva ore şi sosul se va îngroşa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel