Scăpăm oficial de MCV. Ministrul Gorghiu: Trecem la următorul nivel! Mult mai rafinat
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Ministerul Justiției
FOTO: Ministerul Justiției
Ministrul Alina Gorghiu (PNL) a salutat decizia formală a Comisiei Europene în privința ridicării MCV-ului.

„MCV este oficial de domeniul trecutului! După 17 ani de cursă continuă, Comisia Europeană a publicat azi decizia formală.

A fost o onoare deosebită ca evenimentul de marcare a acestui proiect strategic să aibă loc la Ministerul Justiției, cu participarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a Președintelui Senatului, domnul Nicolae Ionel Ciucă, a prim-ministrului, domnul Marcel Ciolacu, cu reprezentanți din Legislativ, Guvern, sistemul judiciar și alte instituții.

Acum, trecem la următorul nivel! Mult mai rafinat, cu provocări care se vor suprapune pe perioade politice și sociale complicate, inclusiv război la graniță. Și nu sunt puține!

Pe agendă avem reformele indicate în Raportul privind statul de drept, evaluarea recomandărilor Comisiei de la Veneția privind Legile Justiției, asigurarea resursei umane necesare sistemului judiciar, identificarea de soluții pentru a evita durata excesivă a proceselor, un nou cod al integrității, digitalizare, reforme din PNRR, educație juridică în școli.

Am convingerea că sistemul judiciar va rămâne un factor de progres și un element esențial în democrația românească.

Vom menține ritmul reformelor! Ne vom asigura că justiția este un serviciu public eficient în folosul cetățeanului! Pentru că trebuie să bifăm, tot împreună, intrarea în Schengen și aderarea la OCDE.

Dialogul, respectul, promovarea unei legislații bune, comunicarea constantă cu forurile internaționale, promovarea intereselor sistemului judiciar, acestea sunt obiectivele mele, ca ministră a justiției!

Un stat puternic are nevoie de o justiție puternică!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel