Scapă rapid de o migrenă cu trei remedii simple
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă rapid de o migrenă cu trei remedii simple. Sursa foto: freepik.com
Scapă rapid de o migrenă cu trei remedii simple. Sursa foto: freepik.com
În sezonul rece, modificările presiunii atmosferice pot declanșa atacuri de migrenă. 

Dacă nu vrei să apelezi la medicamente, poți încerca să scapi de migrenă cu metode populare dovedite. Desigur, dacă atacul de migrenă este foarte grav, nu te poți descurca fără pastile, dar nici pastilele nu încep să acționeze imediat și, uneori, nu ajută deloc, așa că ar fi util să încerci una dintre cele trei metode pentru de a scăpa de migrene.

Cea mai bună dulceață pentru zilele reci: ajută sistemul imunitar și ține răceala departe

Inhalează ulei esențial de lavandă. Planta ajută cu adevărat, iar inhalarea aromei sale reduce durerea de migrenă cu 55 la sută. Compușii aromatici din lavandă relaxează vasele de sânge spasmodice din creier.

Dacă ai atacuri de migrenă frecvente, adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă pe un tampon de bumbac, puneți într-un recipient mic cu capac și ține-l în geantă. Când apare durerea, deschide capacul și inspiră. 

Cum poți reduce ușor stresul: Patru moduri ușoare ca să-ți îmbunătățești starea de spirit

Aplică gheață pe artera carotidă. Să pui o pungă de gheață pe frunte atunci când ai o migrenă nu nu este cea mai bună idee. Dar vei simți mai multă ușurare dacă vei aplica gheață în partea din față a gâtului.

Oamenii de știință de la Universitatea din Hawaii spun că această metodă răcește rapid sângele din arterele carotide înainte de a ajunge la creier și calmează nervul, reducând inflamația care provoacă durere. După această procedură, durerea va continua să scadă cu 32% în decurs de 30 de minute.

Nu slăbești, ai celulită, digestie greoaie și-ți lipsește energia? E momentul să elimini toxinele din organism. Secretele detoxifierii: primele alimente la care să renunți

Mănâncă niște ghimbir. La primul semn de agravare a migrenei, mănâncă niște ghimbir sau mirodenii cu ghimbir. Un studiu de cercetare în fitoterapie a constatat că ghimbirul poate reduce durerea cu 90% în decurs de două ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel