Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli: o modalitate neobișnuită, dar eficientă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 17 aug 2022, 21:48
WhatsApp
Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli - o modalitate neobișnuită, dar eficientă. Sursa - pixabay.com
Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli - o modalitate neobișnuită, dar eficientă. Sursa - pixabay.com
Petele care rămân atât de des pe prosoapele de bucătărie sunt greu de îndepărtat.

Țesătura albă rămâne pătată de sosuri, gemuri, dulceață, grăsime și alte alimente. Majoritatea gospodinelor sunt sigure că nu este posibil ca prosoapele să redevină albe fără să fie puse în mașina de spălat.

Cu toate acestea, există o modalitate care vă poate ajuta să eliminați petele fără spălare și înmuiere. Pentru asta, trebuie doar să umeziți ușor cu apă zona pătată și să o frecați cu săpun de rufe.

Apoi puneți prosopul de bucătărie într-o pungă obișnuită de plastic, pe care trebuie să o băgați în cuptorul cu microunde. Setați puterea medie și porniți aparatul timp de 2-3 minute.

Hainele sunt șifonate și nu ai fier de călcat: 5 moduri neașteptate de soluționare a problemei

După expirarea timpului, deschideți ușa cuptorului cu microunde și scoateți cu grijă punga împreună cu conținutul acesteia. Aveți grijă să nu vă ardeți.  Scoateți apoi prosopul din punga de plastic și veți vedea că pata a dispărut.

 

BONUS. Cinci obiecte din baie pe care trebuie să le schimbi cât mai des: sunt pline de bacterii și agenți patogeni

 

Multe persoane cred că baia este una dintre cele mai curate camere din casă. Dar este fundamental greșit.

Umiditatea din baie este adesea ridicată, de aceea camera devine o zonă de reproducere pentru bacterii și agenți patogeni. 

Din acest motiv, există mai multe articole din baie, care ar trebui schimbate în mod regulat. 

Bureții.  Acest articol  trebuie înlocuit regulat. Bureții acumulează celulele moarte, care putrezesc activ într-un mediu umed. 

Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Prosoapele de baie. Dacă sunt folosite în mod constant, dar au timp să se usuce, atunci prosoapele ar trebui schimbate o dată pe săptămână. Dacă sunt mereu umede, atunci acestea trebuie schimbate aproape o dată la două zile. 

Prosoapele de mâini. În mod normal, aceste prosoape sunt schimbate la fiecare 3-5 zile. Dacă sunt folosite de o familie numeroasă, atunci trebuie să faceți acest lucru în fiecare zi. 

Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine

Perdeaua de duș. Acest accesoriu de baie se spală cel puțin o data la 2-3 luni, în funcție de intensitatea folosirii dușului. 

Covorașul de baie. Acest obiect, nelipsit din baie, trebuie spălat o dată pe săptămână. Datorită acestui fapt, riscul de a lua o ciupercă este redus la zero, iar, ca bonus, covorul devine moale și plăcut la atingere. 

 

 

BONUS. Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri  

 


Oglinda este considerată, pe bună dreptate, o piesă indispensabilă în decorul casei. Cu toate acestea, nu este ușor să curățăm perfect suprafața oglinzii, mai ales dacă au apărut pete și puncte negre.

Gospodinele caută mereu modalități noi de a curăța oglinda fără a-i deteriora suprafața și de a obține rezultate uimitoare fără prea multe dificultăți.

Nu toate produsele scumpe de pe piață pot reda strălucirea oglinzii, fără a lăsa pete la suprafață. În acest caz, trebuie să vă amintiți despre apă cu săpun, ziare și colanți vechi.

Un truc de viață grozav cu parfum sau alcool vă ajută să rezolvați rapid problema petelor de pe suprafețele oglinzilor.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Alegeți un parfum pe care nu-l folosiți și treceți la treabă. Aveți nevoie de un tampon de bumbac. Pulverizați pe el parfum și ștergeți suprafața pătată a oglinzii. Veți vedea, că după o astfel de procedură, oglinda va străluci, iar în casă va rămâne un miros plăcut.

Oţet -  O metodă mai radicală de a scăpa de petele de pe oglindă este apa cu oțet. Amestecați oțetul cu apă într-un raport de 1: 1 și începeți să curățați oglinda.

După o astfel de procedură, oglinda te va uimi cu o strălucire incredibilă.

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Colanții uzați pot fi folosiți la curățarea suprafeței oglinzii. În primul rând, oglinda se spală cu apă și săpun, iar colanții sunt folosiți pentru a-i lustrui suprafața. După o astfel de procedură, nu va rămâne niciun punct pe oglindă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?