Scandalul verzei agită spiritele în Australia. Premierul reacţionează, după o decizie a KFC de a pune varză în burgeri, pe fondul "crizei de salată"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
În Australia, salata iceberg va fi amestecată cu varză, în hamburgeri / Foto: Pxhere
În Australia, salata iceberg va fi amestecată cu varză, în hamburgeri / Foto: Pxhere
Premierul australian a reacţionat joi la "scandalul verzei" care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde.

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia "nebună" a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o "criză naţională", informează Agerpres. În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial.

Salata verde, mai scumpă de 4 ori

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altă dată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne. În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că clienţii săi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni. "Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect", a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. "Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)", a adăugat premierul australian.

Anunţul făcut de KFC

Reamintim că gigantul fast-food KFC a fost forțat să pună varză în burgeri și wrap-uri în Australia, deoarece țara se confruntă cu o penurie de salată verde. Compania și-a informat clienților că folosește un amestec de salată verde și varză după ce inundațiile au distrus culturile de salată, scrie BBC. „Din cauza recentelor inundații din NSW (New South Wales) și QLD (Queensland), în prezent, ne confruntăm cu o penurie de salată verde. Așadar, folosim un amestec de salată și varză pentru toate produsele care conțin salată verde, până la noi informatii.”, a transmis KFC Australia pe site-ul său. „Dacă nu vă convine, faceți clic pe "Personalizați" pentru produsul ales și eliminați salata verde din compoziție”, au adăugat aceștia, adăugând un emoji zâmbitor. Nu este pentru prima dată în acest an când compania este lovită de probleme de aprovizionare. În ianuarie, filiala australiană a KFC a trebuit să-și modifice meniul din cauza lipsei ingredientului său cheie, puiul. Acest lucru a fost cauzat de lipsa de personal la cel mai mare furnizor de pui autohtoni, Ingham’s, din cauza „răspândirii rapide a variantei Omicron în statele din estul Australiei” la sfârșitul anului trecut.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel