Data actualizării:
Data publicării:

Scandalul, marea schimbare pentru România

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
După alegerile parlamentare din decembrie 2020, am ieșit din atmosfera de campanie electorală și au izbucnit scandaluri. 

Zarva publică nici măcar nu e căutată de presă, ci expusă chiar de actorii ei. Dincolo de atacurile PNL - USR, apar și tensiuni în fiecare partid. 

La Sectorul 1, e scandal. Clotilde Armand se supără pe banii pe care-i dă companiei care asigură curățenia în sector și, conform acuzațiilor publice, încheie un contract cu o firmă de apartament ca să curețe cel mai bogat sector al Capitalei. Abuziv, se pare, primăria fiind amendată cu 160.000 de lei. Inteligentă mișcare pentru a economisi. Pe de altă parte, Clotilde Armand e din USR-Plus, la fel și Oliver Păiuși, viceprimarul care se pare că ar tinde să cadă la pace cu Romprest. În același timp, Clotilde Armand se ceartă, tot în public, și cu PNL Sectorul 1, dar și cu primarul Capitalei, susținut atât de PNL, cât și de USR Plus. Vrea să scape de povara spitalelor și să le mute la Primăria Generală. Întrebarea e cum, din tot sectorul, s-au găsit a fi făcute economii fix la domenii esențiale pentru cetățeni, la sănătate și salubrizare. 

În PNL, e scandal pe prefecți. Clujul încă e șocat, cutremurat, oripilat că are prefect UDMR, când ei au dat cele mai mari scoruri liberalilor. Încă sunt într-o stare de amorțeală. USR-PLUS ar fi vrut și ei Brașovul, dar sunt mulțumiți că au prins lozul câștigător: Capitala.

Scandaluri sunt pe toate ramurile. În partide, între partide, la guvernare. La Sănătăte, Muncă sau Turism. Și e doar o trecere în revistă. Actuali miniștri USR-PLUS critică ”moștenirea” lăsată în ministere de fostul Guvern, PNL. Pe de altă parte, se fac declarații contradictorii din același partid despre diverse măriri - de pensii, de exemplu- deși nu există o decizie finală. Pare că se apasă o pedală a negocierilor. Însă, ar fi un alt nivel. 

Liderii partidelor care formează coaliția de guvernare (cu excepția UDMR) par că se țin strâns de scaun, unul care se cutremură în ambele conduceri. Și totul pare a fi un haos. Tot acest zgomot continuu al schimbării va aduce ceva bun României, e mult zgomot pentru nimic sau va distruge în România? Deocamdată, pare o ceartă continuă, care nu dă deloc senzația de stabilitate. Una e să fie diversitate în unitate, alta e să fie nu existe o unitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel