Scandal uriaș, după controalele ginecologice forţate de pe aeroportul din Doha. "Este inacceptabil!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Qatarul a anunţat vineri că cei responsabili de controalele ginecologice forţate la care au fost supuse mai multe pasagere pe aeroportul din Doha vor fi trimişi în justiţie, după un val de indignare la nivel internaţional, informează AFP.

"Cei responsabili de aceste încălcări şi acţiuni ilegale au fost trimişi în faţa Ministerului Public", a anunţat guvernul qatarez într-un comunicat, scrie Agerpres.

Femei ce urmau să se îmbarce de pe aeroportul din Doha pentru 10 zboruri au fost supuse acestor controale ginecologice după ce un nou-născut a fost descoperit în toaleta aeroportului, pe 2 octombrie.

"Premierul şi ministrul de interne au exprimat cele mai sincere scuze faţă de unele pasagere care au suportat consecinţele" unor măsuri luate pentru găsirea mamei acelui nou-născut, a subliniat guvernul în acest comunicat.

Noua Zeelandă a dezvăluit că o cetăţeană a sa s-a numărat printre femeile care au fost supuse acelor controale, calificând respectivele acţiuni drept "complet inacceptabile".

"Acest act este complet inacceptabil"

"Am fost extrem de îngrijoraţi să aflăm că o cetăţeană neozeelandeză a fost vizată de îngrozitorul incident ce a implicat pasagere de pe mai multe zboruri ale Qatar Airways", a subliniat Ministerul Afacerilor Externe al Noii Zeelande într-un comunicat, joi seara. "Acest act este complet inacceptabil", adaugă ministerul.

Cazul a provocat furie şi în Australia. Potrivit şefei diplomaţiei australiene, Marise Payne, au fost vizate 18 femei, printre care 13 australiene.

Londra a anunţat că două femei britanice se numără printre cele care au fost supuse controalelor ginecologice forţate şi, potrivit unei alte surse, o cetăţeană franceză se numără de asemenea printre victime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel