Scandal subiecte Evaluare Națională. Funeriu: Șoc și groază pe învățătoarele-caisă. Să facă o petiție pentru interzicerea lui Ion Creangă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a reacționat în ceea ce privește subiectele pe care le-au avut la Limba Română elevii de clasa a IV-a, la Evaluarea Națională.

"Fabulos! După țara lui Nea-Caisă am devenit țara Învățătoarelor-Caisă! Nu știu dacă ați urmărit „scandalul” subiectelor la evaluarea de la clasa a IV-a, dar e o comédie de spital de nebuni.

Faptele pe scurt: la evaluarea de la clasa a IV-a a fost dat copiilor un text banal: doi copii fură caise dintr-o livadă, unul se sperie și dă caisele furate celuilalt care, ajuns acasă, e certat de maică-sa pentru furt și trimis singur înapoi la paznicul livezii să le returneze. Cel mic, speriat de fapta lui, duce înapoi (plângând) caisele și e iertat de paznic.

"Șoc și groază pe învățătoarele-caisă"

Șoc și groază pe învățătoarele-caisă, popularizate masiv pe rețele și chiar anumite media. Ajunge să fie luat la rost și ditamai ministrul... Că textul e traumatizant, că taie aripile copiilor, că psihopupu lui pește prăjit... Problema nu e că niște ultra-minoritare(i) țăcănite și țăcăniți se exprimă, asta s-a întâmplat de când lumea, problema e că, în loc să fie trimiși la consult psihiatric, li se dă importanță, în tăcerea asurzitoare a majorității învățătoarelor normale și bune profesioniste.

Oameni buni, chiar așa am ajuns și nimeni nu se sesizează? Prejigniții ăștia țăcăniți au ajuns să facă agenda media și să li se dea tribună?  În ritmul ăsta, în curând,  oamenii normali la cap nu vor mai avea curajul să se exprime pentru că vor fi agresați de proștii agresivi care vor sări cu picioarele pe ei. Dându-le o platformă, deci implicit ridicând la rang de opinie inepțiile unor oameni bolnavi, o să ajungem o țară de oameni depresivi care, când văd un gândac de bucătărie, vor consulta manuale de psihologie pentru a afla răspunsul la întrebarea ”să-l strivesc sau nu?”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

"Să facă o petiție pentru interzicerea lui Ion Creangă"

"PS: când le e dor de o criză de nervi și nu găsesc motiv, le invit pe Învățătoarele-Caisă să recitească ”Amintiri din copilărie”. Și să facă analiza intersecțional-emoționalo-traumato-ecologistă a crimelor comise cu ceaslovul împotriva muștelor și bondarilor, să analizeze ”papara” pe care o mânca Smărăndița popei și impactul emoționalo-psiho-traumo-abuziv al curelușelor din care era făcut Sfântul Nicolai. Și, după ce fac o ședință de dezvoltare personală și recuperare psihopupu, să facă o petiție pentru interzicerea lui Ion Creangă. Asta așa, ca să fie tacâmul complet.

PPS: când se plictisesc de plâns de mila caiselor traumatizate de ruperea de pe creangă, le invit să tragă o plânsotecă strașnică pe tema prințului născut miliardar, traumatizat de viața grea pe care o avea. Și de care și-a dat seama doar după ce s-a căsătorit cu actrița americană", a mai scris fostul ministru al Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel