SCANDAL SPIONAJ SUA-GERMANIA. Washingtonul, nemulțumit de reacția Berlinului în scandalul de spionaj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Statele Unite ale Americii au sugerat, vineri, că nu sunt mulţumite de reacţia autorităţilor germane în afacerea de spionaj. Reacția de peste Ocean vine după ce Berlinul a anunţat, joi, expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a fost mai deschis la vorbă, vineri, pe tema poziţiei americane, după ce a refuzat întreaga săptămână să comenteze afacerea de spionaj.

"Aliaţi dotaţi cu servicii de informaţii sofisticate, precum Statele Unite şi Germania, înţeleg într-un anumit grad ce activităţi implică aceste relaţii", a transmis el, conform Mediafax.

Vezi și: Trădarea spionului a năucit-o pe Merkel

"Modalitatea cea mai adecvată de a soluţiona diferendele este de a le trece prin canalele stabilite în privat, nu prin presă", a subliniat purtătorul de cuvânt de la Washington.

Întrebat dacă „este vorba despre o critică la adresa autorităţilor germane?”, Josh Earnest a răspuns: "Vă las sarcina de a interpreta".

În privat însă, oficiali ai administraţiei americane şi-au exprimat nemulţimirile faţă de decizia Germaniei de a răspunde în public, după descoperirea, se pare, a doi spioni americani în cadrul serviciilor secrete germane.

Josh Earnest a refuzat vineri să confirme dacă şeful CIA pentru Germania a părăsit teritoriul german.

Citește și: Război diplomatic Germania - SUA: Șeful CIA din Berlin, expulzat

El a precizat însă că Washingtonul este conştient de importanţa cazului şi va respecta, "evident, solicitările Guvernului german privind acreditarea şi prezenţa unor diplomaţi americani în Germania".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel