România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 13 feb, 21:59
Scandal pe recalcularea pensiilor, decizia CCR. Bogdan Chirieac: Răspunde vreun dobitoc?
FOTO: Captură România TV
Analistul politic Bogdan Chirieac susține că majorarea pensiilor ar în semna un efort bugetar semnificativ, iar recalcularea unor pensii de asemenea.

Bogdan Chirieac reacționat în direct la România TV după ce postul de televiziune a relatat faptul că CCR a decis recalcularea a milioane de pensii, iar, unde sunt descoperite nereguli, statul ar trebui să plătească retroactiv. 

Întrebat de Andreea Crețulescu ce ar putea urma pe scena politică, analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat indignat și a răspuns cu o întrebare: ”Cine răspunde în fața legii?”. 

”Eu i-am auzit și pe pesediști și pe liberali că pe patru luni de zile, anul acesta- septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie- mărirea pensiilor cu 40% înseamnă un efort suplimentar bugetar, pe unii i-am auzit de 21 de miliarde de lei, pe alții de 25 de miliarde de lei. Anul viitor, este ori trei, adică va fi ori 63 de miliarde ori 75 de miliarde de lei noi. Sume importante. E undeva, ceva, acolo, care nu se lipește, fiindcă nu poți să faci să apară o asemenea sumă de bani.” a subliniat Bogdan Chirieac. Analistul politic a mai spus, despre decizia CCR pe recalcurarea pensiilor și eventuala plată retroactivă a prejudiciului: ”Răspunde vreun dobitoc care nu a aplicat coeficientul? Răspunde în fața legii? Pe unii i-a dus în lanțuri cu zero prejudiciu. Cei care nu au știut să citească, după mulți ani, ăia răspund, domnule? Practic nu”. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro