SCANDAL pe amânarea ratelor. Elena Cristian - Dan Vîlceanu, replici în direct: Îi trimit la dvs.!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Băncile ar putea respinge cererile de amânare a ratelor și asta pentru că în Ordonanță nu este specificat clar dacă acestea au sau nu obligativitatea de a amâna ratele. 

Elena Cristian, jurnalist DC Business, și Dan Vîlceanu, deputat PNL, au discutat în direct la România TV despre Ordonanța privind amânarea ratelor. Un schimb de replici a pornit însă când prezentatoarea, Andreea Crețulescu, a cerut detalii cu privire la faptul că băncile au posibilitatea de a respinge cererile de amânare. 

”Este obligativitate dacă te încadrezi în condițiile legii. (...) Această lege nu se adresează tuturor, ci celor afectați de această criză. În condițiile în care ești afectat, ești în șomaj tehnic, banca îți va acorda această facilitate. (...) Dacă îndeplinești condițiile, banca îți dă sau nu îți dă”, a declarat Dan Vîlceanu. 

Andreea Crețulescu, prezentatoarea România TV, i-a atras însă atenția că banca POATE să accepte cererea, nefiind obligată. Elena Cristian, jurnalistul DC Business, a intervenit și l-a întrebat pe Dan Vîlceanu unde scrie în Ordonanță că banca este obligată să îți accepte cererea de amânare a creditelor. 

Dan Vîlceanu: Este o chestiune intrinsecă. Ordonanța pentru asta a fost dată. Faceți niște acuzații pe care nu puteți să le dovediți.

Elena Cristian: Nu acuz pe nimeni de nimic. 

Andreea Crețulescu: Dați voie să își exprime punctul de vedere.

Elena Cristian: Eu încerc să mă lămuresc. Asta este strategia dânsului în aparițiile publice. Vorbește peste interlocutor ca omul de acasă să nu înțeleagă nimic. Eu încerc să mă lămuresc și să îi lămuresc pe cei care se uită la noi și mâine vor suna la bănci. De ce banca are nevoie de 15 zile ca să analizeze și să vină cu un răspuns dacă dă sau nu amânare. Vă întreb și vreau să îmi explicați domnule Vîlceanu. Și dacă mâine vor suna la noi la redacție zeci de cititori să întrebe de ce banca le-a spus că nu se încadrază o să îi trimit la dumneavoastră. 

Dan Vîlceanu: Ăsta e și motivul pentru care ministrul de Finanțe a făcut o platformă pentru a prelua nemulțumirile clienților în relația cu băncile. 

Elena Cristian: Nu aveți pârghii să controlați și să sancționați băncile! Este o Ordonanță de Urgență prost făcută. 

VEZI ȘI: Amânarea ratelor. Elena Cristian: Sunt foarte multe capcane. Băncile nu pierd nimic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel