Scandal la TIFF. Regizorul Cristi Puiu: Nu înţeleg să integrez masca în viaţa mea. Se pompează cifre suficient de grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Regizorul Cristi Puiu, laureat la Cannes şi la Festivalul de la Berlin, și-a exprimat opinia cu privire la purtarea măștii de protecție în spațiile publice. 

Regizorul Cristi Puiu a stârnit discuții aprinse după discursul său de la festivalul TIFF de la Cluj-Napoca. El a susținut că este inuman să te uiţi două ore la un film purtând mască şi a invitat autorităţile să nu trateze cetaţenii "ca pe vite", relatează România TV

”Nu cred că este posibil un act medical de frică. Nu cred că ajută politicienii sau jurnaliștii care pedalează pe frică. Actul medical ține de încredere. Pacientul are încredere în medic, medicul în industria farmaceutică, și așa medicamentul ajunge la pacient. Asta am reproșat eu. Am spus lucrurile acelea la Cluj. Povestea este ceva mai lungă, pe mine și pe soția și o parte dintre prieteni ne-au ținut vreo 40 de minute la intrare. Am cerut doar permisiunea să vorbesc fără mască, odată înăuntru. Nu am integrat ideea de mască în viață mea, nu îmi asortez masca la vestimentație. Dacă masca mă poate proteja pe mine și pe cei din jur, o port, dar nu înțeleg să integrez masca în viața mea.

Cum a fost în Franța

Nu am fost lăsat să vorbesc fără mască, așa că am zis că plec, îl las să meargă. În Franța s-a prezentat filmul fără mască, fără distanțare. Nu am fost, am vrut să îl prezint la Cluj, acasă.

Eu am fost foarte des acuzat că fac filme pe care oamenii nu le înțeleg, deși eu fac parte din categoria celor care pariază pe inteligență spectatorului. Guvernanții de ce nu pariază pe inteligență cetățeanului? De ce nu suntem informați? Se pompează cifre suficient de grave astfel încât cetățeanul să se teamă. De ce să se teamă? Se moare numai de COVID? Asta ar fi vestea bună, înseamnă că am scăpat de celelelte boli.

De ce nu sunt invitați la dialog și doctorii care au alte opinii? De ce nu ne așezăm toți la masă și nu sunt puse toate cifrele pe masă? Domnul Tătaru, domnul Arafat, domul Orban, domnul Iohannis ce spun despre faptul că Spitalul Colentina a fost închis că să servească drept suport COVID?”, a declarat regizorul Cristi Puiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel