Scandal Sectorul 1. UPDATE: Comisie specială de verificare a situaţiei patrimoniului Poliţiei Locale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Este din nou scandal la vârful administraţiei locale a Sectorului 1. 

UPDATE 2: 

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, marţi, înfiinţarea unei comisii speciale de analiză şi verificare a situaţiei patrimoniului Poliţiei locale.

Hotărârea, adoptată cu 13 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi două abţineri, prevede că din comisie vor face parte consilierii locali Adrian-Viorel Oianu (PNL), Geanin-Georgian Jurubiţă (PSD) şi Daniel Ţâră (PSD).

"Un prieten bun de-al meu mi-a trimis zilele trecute o poză cu o maşină a Poliţiei locale foarte, foarte departe de Bucureşti. (...) Între timp, am întrebat pe aici, prin Primărie, şi aflu că peste opt maşini ale Poliţiei locale sunt date la Administrativ", a declarat consilierul local PSD Daniela Popa. Potrivit acesteia, ar fi vorba despre autoturisme Toyota, care ar fi folosite de reprezentanţi ai USR.

În replică, consilierul local USR Andrei-Cristian Nicolaescu a afirmat că Daniela Popa face "acuzaţii nefondate". "Niciunul dintre consilierii USR nu a folosit nicio maşină a Poliţiei locale", a spus Nicolaescu.

La discuţiile despre autoturismele Poliţiei locale a fost prezent şi directorul general al acestei instituţii, Edward Radu Horotan, care a răspuns unor întrebări ale consilierilor locali. Ulterior, după ce s-a votat hotărârea de înfiinţare a comisiei de verificare, Horotan a revenit în şedinţa de Consiliu local pentru a anunţa că demisionează din funcţie, pe motiv că s-a prezentat la discuţii fără să-şi informeze şeful - primarul Sectorului 1.

"Am luat decizia de a-mi prezenta demisia. Potrivit noului Cod administrativ şi legislaţiei incidente, eu sunt subordonat direct doamnei primar, care are şi competenţa de a destitui şi numi directorul general şi directorul general adjunct. Astăzi, la 12,34, am primit o solicitare din partea Consiliului local de a mă prezenta, am crezut că subiectul este bugetul, pentru că aşa era trecut pe ordinea de zi. M-am prezentat la Consiliu fără să informez la Cabinetul primarului şi pe şeful nemijlocit al meu, lucru care în mod normal este o greşeală. Mi-am asumat-o şi, cum se spune în lumea militarilor, poate fi consemnat şi ca un act de insubordonare, o depăşire de atribuţii şi, atunci, pentru a nu se crea precedente, am considerat că aşa este demn şi de onoare să îmi prezint demisia către şeful nemijlocit", a transmis Edward Radu Horotan.

El a precizat că, de-a lungul anilor, 19 autoturisme au fost cedate în comodat de Poliţia locală către Primăria Sectorului 1. "S-a găsit această formulă, nu neapărat nelegală, de a sprijini instituţia cu forma de cedare în comodat", a explicat Horotan, potrivit Agerpres.

UPDATE:

Şi Daniel Tudorache (PSD), primar al Sectorului 1 în perioada 2016-2020, a scris despre acest subiect:

"Știți povestea lansată de Madamarmand, cum că poliția locală o urmărea, chipurile la indicațiile mele? Din păcate, mulți au crezut-o. Real este însă faptul că acum, în Consiliul Local, se creează o comisie care să controleze patrimoniul Poliției Locale a Sectorului 1.

Motivul este unul simplu: opt mașini noi ale instituției au fost cedate primăriei, pentru ca prietenii și colaboratorii primarului validat să le folosească după bunul plac!Actualul director al Poliției Locale a Sectorului 1 a recunoscut în parte problema și este așteptat pentru a răspunde întrebărilor consilierilor, eventual pentru a-și da demisia". 

Iată ce a scris Petre Florin Manole (PSD), pe Facebook: 

"Update: directorul Poliției Locale Sector 1 își dă demisia chiar acum, în fața Consiliului Local!!!

Beizadelele USR Sector 1 În acest moment, într-o ședință prelungită, Consiliul Local Sector 1 înființează o comisie care să controleze patrimoniul Poliției Locale Sector 1.

Motivul: 8 mașini noi ale instituției au fost cedate Primăriei pentru ca prietenii și colaboratorii lui Clotilde Armand să le folosească, plimbându-se în interes personal, deseori chiar în afara Bucureștiului.

Mai puțină siguranță pentru cetățeni, mai mult confort pentru useriști. Directorul Poliției Locale a recunoscut, în parte, problemele. Acum e așteptat în Consiliu să dea socoteală."

Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de rectificare bugetară

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de marţi, proiectul de rectificare bugetară.

S-au înregistrat 6 abţineri, 9 voturi "împotrivă" şi 12 "pentru".

"Vă fac doar o expunere a ceea ce se doreşte prin această rectificare bugetară. Avem Centrul Caraiman cu 1,9 milioane, unităţi de învăţământ cu 11,2 milioane, absolut necesari aceşti bani, avem salubritatea, de fapt, procesul de deszăpezire şi tot ceea ce înseamnă clorură, sare, sunt 15 milioane, suntem în prag de iarnă, avem alte servicii în domeniul locuinţelor - 1,8 milioane, 500.000 de lei la biserici. Avem 296 de milioane investiţi în grădini, parcuri, 1 milion de lei - educaţie pentru viaţă, 700.000 - taxe şi impozite, 130.000 - Poliţie Locală şi 20 de milioane pentru ADP", a declarat viceprimarul Oliver Păiuşi (USR PLUS).

El a atras atenţia că, în urma respingerii proiectului de rectificare bugetară, 400 de persoane care activează în Centrul Caraiman şi la Romexpo şi "care luptă împotriva pandemiei de COVID-19" nu vor putea fi plătite.

"Pe 29 octombrie s-a votat rectificarea bugetară tocmai ca banii să meargă la Caraiman", a spus consilierul local PSD Daniela Popa. Ea a adăugat că bugetul este ilegal, pentru că, prin nedeclararea arieratelor, nu se mai încasează cotele defalcate de la Guvern.

"Până când primarul Sectorului 1 nu va demara proiectele bugetate de grupul PNL, respectiv de acest Consiliu Local, până nu va demara aceste proiecte care în prezent stau blocate nu avem un motiv pentru care să continuăm cu această rectificare. (...) Niciun proiect important nu e demarat la acest moment în Sectorul 1. V-am solicitat şi un raport cu privire la stadiul acestor proiecte, nu am primit nimic până în acest moment. Nu vom vota această rectificare până nu vom şti care este stadiul proiectelor propuse de grupul PNL în buget în acest an. (...) Până când acest proiect de rectificare nu va conţine şi datoriile, sume restante pe care Primăria Sectorului 1 le are, precum şi sumele necesare achitării execuţiilor bugetare nu vom vota", a declarat viceprimarul Ramona Porumb (PNL), informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel