Scandal în PNL: Crin Antonescu i-a cerut demisia lui Vlad Moisescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Crin Antonescu i-a cerut demisia, în cadrul Biroului Politic Central al PNL, lui Vlad Moisescu, preşedintele PNL Sector 1. Motivul ar fi  colaborarea cu "adversarii la referendum", dar și refuzul unor membri ai organizației ca Gigi Becali să fie primit în PNL.

UPDATE:

Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Ludovic Orban susţin o conferinţă de presă, la ora 19.00, la sediul partidului din Bulevardul Magheru.

.Crin Antonescu a luat o hotărâre radicală în ceea ce privește conducerea organizației PNL a Sectorului 1. Președintelui  organizației, Vlad Moisescu, un apropiat al primarului Andrei Chiliman, dar și al lui Călin Popescu Tăriceanu i s-a cerut demisia, în caz contrar  decizia putând fi luată doar de Comitetul Executiv Național al PNL.

Potrivit şefului PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, Biroul Politic a decis, prin vot, să propună Consiliului Naţional Executiv dizolvarea conducerii filialei PNL Sector 1.

 "Biroul Politic Central face propuneri către Consiliul Naţional Executiv. În acest moment, decizia care s-a luat de către BPC este să schimbe din funcţie preşedintele organizaţiei PNL Sector 1 şi să dizolve Biroul Politic de Sector. Prin vot secret s-a realizat acest lucru, şi tot prin vot s-a propus ca interimatul funcţiei de preşedinte să fie preluat de preşedintele Consiliului de Coordonare pe Bucureşti, în speţă eu, urmând ca, dacă se va vota şi în CNEx, această propunere de schimbare a preşedintelui şi de dizolvarea a Biroului Politic de sector, să se facă nominalizarea de preşedinte interimar, iar eu să vin în CNEx cu propunere de Birou Politic interimar", a declarat Nicolăescu.

 Nicolăescu a precizat că votul a fost exprimat în mod secret la nivelul BPC.

 El a menţionat că s-a reproşat o "conducere slabă a organizaţiei, o nerespectare întru totul a hotărârilor conducerii centrale a partidului". "Au fost circa 25 de voturi pentru şi şase împotrivă", a mai spus Nicolăescu.

 Divergențele dintre conducerea liberală de la Sectorul 1 și președintele Crin Antonescu sunt  mai vechi, acestea  acutizându-se în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. Este cunoscut faptul că organizația Sectorului 1, de altfel cea mai puternică organizație  din țară pe care o au liberalii, era una dintre problemele președintelui PNL.  Crin Antonescu le-a reproşat în mai multe rânduri celor de la Sectorul 1 atitudinea avută la referendum şi în timpul alegerilor locale.

 Antonescu a spus că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, ar trebui dat afară din PNL. Din tabăra de la Sectorul 1 fac parte Ludovic Orban, Vlad Moisescu, Andrei Chiliman şi Călin Popescu Tăriceanu.

Dacă Vlad Moisescu va fi demis de la conducerea organizației, s-ar putea ca mai mulți lideri liberali să părăsească partidul chiar în pragul declanșării campaniei electorale pentru alegerile din 9 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel