Data actualizării:
Data publicării:

Scandal în Guvern. Chirieac, despre strategia USR PLUS: Mişcare politică stabilită, probabil, la Bruxelles

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dan Barna
Sursa foto: Facebook Dan Barna
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat actuala situație de pe scena politică din România, după ce USR PLUS și PSD au inițiat fiecare câte o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Astăzi, ședința Birourilor Permanente convocată pentru moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a fost din nou amânată pentru luni, la ora 12,00. Printre absenţi au fost şi foarte mulţi membri PSD. 

"PSD-ul conştientizează faptul că, dacă ajunge să voteze moţiunea depusă de USR PLUS, devine un instrument în mâna lui Drulă, o rangă cu care îl dă jos, îl extrage pe premierul Florin Cîțu. Domnul Dan Barna a făcut deja greşeala public anunţând că dânsul doreşte în continuare o coaliţie de guvernare cu PNL şi cu UDMR, dar cu un alt prim-ministru. Cu alte cuvinte, USR ia PSD-ul strict pentru a-l îndepărta pe Florin Cîțu - fiindcă singur n-are capacitate, cu 15% în Guvern - după care îl aşază din nou în fruntea Guvernului", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

"Omul este un dezastru"

"Omul este un dezastru şi vedem consecinţele. Va îngenunchea România pe mulţi ani de acum încolo. Nu despre asta este vorba. Este vorba că rămâne aceeaşi coaliţie - că totuşi Cîțu nu conduce singur - care face rău României din toate punctele de vedere. Acum au apărut cifre, vedem exact dimensiunea dezastrului. Românii nu au înţeles-o, că erau ocupaţi cu pandemia, cu concediile. Acum, le-au venit facturile şi încep să conștientizeze în ce s-au băgat. Problema este că rămâne aceeaşi conducere doar cu un alt Cîțu.

Ah, dacă se face cumva un pact prin partid PSD-USR-AUR pentru alegeri anticipate, atunci da, toate cele trei partide ar urma să obţină voturi în plus pe seama PNL-ului. Un astfel de scenariu nu este plauzibil. România nu e capabilă de astfel de gesturi majore în momente de criză. S-a întâmplat în '89 şi, de atunci, nu s-a mai întâmplat. Nici acum nu ştim dacă a fost iniţiativa noastră sau a altora. Nu cred că se va întâmpla chestiunea cu anticipatele, dar PSD este în această situaţie dificilă în care, dacă votează moțiunea, face jocul USR, făcând rău în continuare României. Dacă nu votează moţiunea, tot face rău României fiindcă rămâne Cîțu premier", a mai spus analistul politic.

"Mişcare politică stabilită la Bruxelles"

Cât despre faptul că președintele Klaus Iohannis le-a cerut celor din USR PLUS să facă un pas înapoi, Bogdan Chirieac a mai spus: "Reacţia preşedintelui este, în continuare, o reacție palidă, în opinia mea. Nu aşa rezolvi problema fiindcă USR are o strategie strălucită. Această mişcare politică îndrăznesc să spun că nu este stabilită în România, ci probabil la Bruxelles. Cred că este meritul lui Dacian Cioloș. În orice situaţie ar fi, USR va câştiga. Sigur, doar dacă ar lăsa votul jos acum şi s-ar duce înapoi la Cîțu, dar nu vor face asta. Chiar dacă domnul Barna este înclinat să o facă, vedeţi că nu îl lasă Cioloș".

Întrebat dacă după ce se vor linişti apele vom merge mai departe cu Florin Cîțu sau cu un alt premier liberal, acesta a mai spus: "Este greu de spus fiindcă totul este în decizia președintelui Iohannis. Te trezeşti că mâine mi-l propune pe domnul ministru Nicolae Ciucă şi atunci se încheie situaţia, fără moţiune de cenzură sau altceva".

Vezi și: Iohannis: Noua alianță creată între USR PLUS și AUR, un afront adus românilor! USR PLUS s-a discreditat iremediabil!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel