Scandal cu jandarmi pentru ridicarea unor copii dintr-o familie de "traci liberi"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oamenii legii au pus în aplicare o sentință judecătorească pentru a ridica de urgență doi minori neglijați de familie dintr-o comună de lângă Lugoj. Adulții sunt aceiași care la revenirea în țară s-au declarat   traci liberi.

În momentul în care i s-a adus la cunoștință ce prevede sentința judecătorească și când a aflat că cei doi copii vor fi luați din familie, tatăl acestora a devenit violent. Bărbatul s-a închis în casă alături de minori, iar jandarmii au fost nevoiți să spargă ușa și să folosească spray lacrimogen.

Adulții din familie au intrat pentru prima dată în vizorul autorităților atunci când, în noiembrie 2020, se întorceau în România din Danemarca. Într-un autoturism călătoreau cei doi părinți și trei copii, iar la frontiera Ungariei cu România au intrat în conflict cu polițiștii maghiari cărora nu le-au prezentat niciun document, spunând că ei sunt traci liberi. Membrii familiei s-au baricadat în mașină și au fost scoși cu forța de polițiști.

Unul dintre cei trei copii a murit recent, iar ceilalți doi au fost ridicați de urgență, joi, de jandarmi și cei de la DGASPC. Autoritățile au intervenit după ce vecinii familiei au reclamat faptul că minorii sunt neglijați, potrvit tion.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel