Data actualizării:
Data publicării:

Scad pensiile la recalculare? Parlamentar PSD: Dacă se întâmplă lucrul ăsta, plec, nu mai sunt senator. Plecați și dumneavoastră toți

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Senatorul PSD Marius Humelnicu a abordat subiectul sensibil al recalculării pensiilor. Această recalculare este programată pentru septembrie 2024. 

Invitat în cadrul emisiunii "News Pass", moderată de Laura Chiriac și transmisă pe B1, Marius Humelnicu, senator PSD, a comentat scenarii posibile referitoare la recalcularea pensiilor din septembrie 2024.

Acesta a subliniat că, în cazul în care pensiile vor scădea, își va da demisia.

Marius Humelnicu: Haideți să nu speriem oamenii și să le spunem românilor: nicio pensie nu scade. Am stat de vorbă și cu specialiști. Nicio pensie, repetăm. Nicio pensie nu scade. Vă rog, nu mai speriați românii.

Invitat: Pe legea actuală scade.

Marius Humelnicu: Ascultați-mă puțin, deci. Nicio pensie nu scade. Eu aș pune [n.r., pariu] cu dumneavoastră, cu oricine. Dacă se întâmplă lucrul ăsta, plec, nu mai sunt senator. Plecați și dumneavoastră toți. Dacă nicio pensie nu scade... Lăsați-mă să am o coerență și după care vă las să vorbiți. Nicio pensie, spunem românilor, nicio pensie nu scade. Vor crește anumite pensii, undeva la 3 milioane, plus/minus, de pensionari.

Laura Chiriac: Domnule Humelnicu, domnul Rotaru nu vorbește în general. El dă niște exemple: categorii care au lucrat în condiții grele de muncă, la care ar putea scădea pensiile.

Marius Humelnicu: Ascultați-mă ce vă spun. Vă spun, nicio pensie nu scade. E adevărat că au fost schimbări ale legii pensiilor și că, într-adevăr, au fost niște indici de corecție, au plecat de la 1.01 și au ajuns la 1.41 și există aceste dezechilibre între aceeași muncă, ani depuși, cu aceleași contribuții, și omul ia mai mulți bani. Nicio pensie nu va scădea. Vor crește anumite pensii (...). Legea este perfectibilă. Dar nu poți să spui că vor scade pensiile la oameni. Nu există așa ceva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel