Scad cazurile de COVID-19. Alexandru Rafila, noi măsuri de relaxare. Studiu național în iunie și iulie
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a anunțat două noi date de la care s-ar putea aplica noi măsuri de relaxare. 

Alexandru Rafila a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre scăderea cazurilor de Covid-19 în România și datele la care s-ar putea lua noi măsuri de relaxare. 

”Trendul ultimelor 10-12 zile s-a păstrat. Știți bine că a existat o îngrijorare foarte mare după 15 mai când relaxarea a dus și la nerespectarea unora dintre măsurile de prevenire. Ne menținem între 150-200 de cazuri și ne dă speranță acest număr că ar putea să scadă și atunci măsurile de relaxare ar putea să fie luate într-un ritm care să facă reluarea activității economice și sociale. Este o dată 1 iunie când s-ar putea relaxa anumite lucruri, când s-ar putea relua anumite activități, iar cealaltă dată este 15 iunie. Această evaluare știți că se face din două în două săptămâni pentru a se vedea dacă impactul măsurilor de relaxare pune în pericol sănătatea publică. Nu avem date care să arate un trend ascendent”, a declarat Alexandru Rafila, președinte Societatea Română de Microbiologie.

Un nou val de infecții? 

”Discutăm de sezonalitatea infecțiilor respiratorii. Iarna, transmiterea este mai intensă. Nici coronavirus nu face excepție. Pe de altă parte, peste 90% din populație nu a trecut încă prin boală, ceea ce face posibilă transmiterea susținută. Cred că singura soluție este să păstrăm măsurile acestea simple de reducere a transmiterii și sper că nu vom mai avea un al doilea val. Oricum suntem mult mai bine pregătiți”, a completat Alexandru Rafila. 

Studiu la nivel național 

”Un studiu național de seroprevalență se va face în luniile iunie-iulie care să arate ce procent din populația României a trecut prin această îmbolnăvire. În România probabil că suntem la valori de sub 5%”, a încheiat Alexandru Rafila.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel